Θεωρείο: Ο «μητσοτακικός» Μεϊμαράκης

Θεωρείο: Ο «μητσοτακικός» Μεϊμαράκης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των υποκλοπών, ο μοναδικός πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. που δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει προτιμήσει τη σιωπή, που αποτελεί και μια έμμεση αλλά σαφέστατη στήριξη στον πρωθυπουργό. Παλαιό στέλεχος του κόμματος σχολίαζε σχετικά πως ο Μεϊμαράκης ούτως ή άλλως είναι «βαθιά μητσοτακικός» από τα πρώτα βήματα της πολιτικής του καριέρας και δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τη γραμμή Καραμανλή – Σαμαρά, που άφησαν τις αιχμές τους για το θέμα. Ο δε αγαπητός «Βαγγέλας» ετοιμάζεται να συνδράμει και στην προεκλογική περίοδο με όποιο τρόπο τού ζητήσει ο Μητσοτάκης, καθώς εκλογές χωρίς Μεϊμαράκη δεν γίνονται.

Ανακοινώνει χωρίς ανακοίνωση

Καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων παρατηρούνται στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σε πολλές περιφέρειες υπάρχουν αρκετά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, είτε λόγω υπερπροσφοράς υποψηφίων που πρέπει να «κοπούν» είτε, αλλού, λόγω έλλειψης. Η επίσημη καθυστέρηση πάντως δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος την εβδομάδα που μας έρχεται έχει προγραμματίσει εγκαίνια γραφείων στην Ανατολική Αττική για να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.

Ερχεται πόρισμα

Σας το έγραφα τις προάλλες πως το πόρισμα της PEGA για τις υποκλοπές θα θέσει πολλά ερωτήματα για το θέμα. Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν τις αρχικές πληροφορίες, καθώς το πόρισμα, όταν εκδοθεί στις αρχές του 2023, θα ζητάει συγκεκριμένες απαντήσεις που θα πρέπει να δοθούν από την κυβερνητική πλευρά.

Μπροστά

Εντύπωση έχει κάνει το γεγονός ότι ο νέος επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, δεν έχει επιλέξει τα μετόπισθεν, αλλά βγαίνει μπροστά και τηλεοπτικά, δίνοντας μάχες και «τσαλακώνοντας» το προφίλ του καθηγητή που είναι πάνω από κόμματα. Αυτό οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα πως το να πολιτευθεί είναι μάλλον κάτι πολύ πιθανό.

Πρώτη τού Δένδια

Το «μύρισε εκλογές» του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί και ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί την ερχόμενη Δευτέρα «τους φίλους του» για ένα ποτό στο γκολφ της Γλυφάδας, εγκαινιάζοντας και αυτός με τη σειρά του την προεκλογική περίοδο. Το γεγονός, δε, πως ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία του από τη Γλυφάδα επιβεβαιώνει εκτός των άλλων και τη στενή σχέση που έχει με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου.

Γκάφα ολκής  

Σε πρωτοφανές ατόπημα υπέπεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στο υποβρύχιο «Ματρώζος», που δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί ακριβώς τον ρόλο του και τα καθήκοντά του, αλλά όλα γίνονται με όρους επικοινωνίας τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα με το πέρας της επίσκεψης διοχέτευσε ένα δελτίο Τύπου με πολλές φωτογραφίες, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονται οι… οθόνες των συστημάτων του υποβρυχίου, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και αν –ο μη γένοιτο– γινόταν έμπαινε «μωσαϊκό». Το σοβαρό λάθος του υφυπουργού προκάλεσε κλαυσίγελω στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς το εθνικό συμφέρον έγινε πολτός στις, μάλλον φαντασιακές, ανάγκες του πολιτικού για «καλή επικοινωνία». Και όπως έλεγαν, αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Αμυνας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή