Εύα Καϊλή: Πληροφορίες για αναβολή της ακρόασής της – Εν αναμονή της απόφασης για τους 3 συλληφθέντες

Εύα Καϊλή: Πληροφορίες για αναβολή της ακρόασής της – Εν αναμονή της απόφασης για τους 3 συλληφθέντες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών για τους τρεις συλληφθέντες. Η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο δίωρο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για την προφυλάκισή τους ή μη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες – η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα σήμερα στη διαδικασία – εξήλθαν του κτιρίου από πλαϊνή πόρτα.

Φλαμανδικό ΜΜΕ αναφέρει ότι η ακρόαση της Καϊλή αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου και ότι το επόμενο δίωρο θα έχουμε απόφαση για τους τρεις συλληφθέντες.

Yπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και τρεις ακόμη συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Τα μυστικά που αποκαλύπτουν τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα

Λίγο νωρίτερα, η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πληροφορίες από τα μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και στο βαλιτσάκι του Αλέξανδρου Καϊλή. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει την Τετάρτη η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’ Echo, οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μετρητά ακυκλοφόρητα, που ήταν ακόμη κολλαριστά και δεμένα με λαστιχάκι, και εμφανώς προέρχονταν από άλλη χώρα δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει πάψει να τυπώνει χαρτονομίσματα.

Έτσι εφόσον εντοπιστεί η προέλευση των μετρητών αυτών, θα είναι ύστερα εύκολο να αποκαλυφθεί η τράπεζα από την οποία είχε γίνει η ανάληψη των χαρτονομισμάτων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που χρεώθηκε την ανάληψη.

Επιπλέον οι αρχές θα μπορέσουν να αναλύσουν τα ψηφιακά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα και να τα αντιπαραβάλουν με αυτά των υπόπτων.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή