Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας

Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τι αναφέρει η ίδια η Μαρία Σπυράκη

Νωρίτερα και η ίδια η ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι από μόνη της σκόπευε να ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, ενώ αποδέχεται και την άρση της ασυλίας της μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, θα συμβάλλει όπως μπορεί για να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και «να μην έχει αφήσει καμία σκιά».

Όπως εξήγησε, η υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη της ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό. Ανέφερε ότι η ευθύνη αυτή βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία συναλλαγή με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υπόθεση θα χρειαστεί δύο με τρεις μήνες για να διαλευκανθεί, ενώ απέφυγε να πει αν έχει επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για άρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας για τη Μαρία Σπυράκη και την Εύα Καϊλή δεν αφορά στο σκάνδαλο Qatargate. Αντίθετα, αφορά σε υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης και ιδίως την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή