Δημητρακόπουλος στην «Κ» για Καϊλή: Ουδέποτε ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει χρήματα – Δικαιολογημένη η περιουσία της

Δημητρακόπουλος στην «Κ» για Καϊλή: Ουδέποτε ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει χρήματα – Δικαιολογημένη η περιουσία της

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κυρία Καϊλή ποτέ δεν ομολόγησε πως ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει χρήματα προκειμένου να τα κρύψει» τόνισε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir» αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης ότι η Εύα Καϊλή ομολόγησε πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της. 

Παράλληλα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ανέφερε σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ομολόγησε ενώπιον του Βέλγου εισαγγελέα, Μισέλ Κλεζ, ότι γνώριζε για τις δραστηριότητες του Παντσέρι αλλά και για τις βαλίτσες με τα χρήματα. Επίσης, αναφέρεται ότι η ευρωβουλευτής την Πέμπτη πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω κράτηση.

Απάντηση στα εν λόγω δημοσιεύματα έδωσε σήμερα η ευρωβουλευτής μέσω του δικηγόρου της, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος, μιλώντας στο kathimerini.gr, προχώρησε στην κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων τονίζοντας πως ουδέποτε η κυρία Καϊλή παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι της προκειμένου να τα κρύψει.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κυρία Καϊλή ποτέ δεν ομολόγησε πως ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει χρήματα προκειμένου να τα κρύψει» τόνισε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας πως «η κυρία Καϊλή έμαθε για τα χρήματα αυτά την τελευταία στιγμή και ζήτησε αυτά αμέσως να πάνε στον ιδιοκτήτη τους, τον κ. Παντσέρι». Ειδικότερα, η κυρία Καϊλή υποστηρίζει πως ενημερώθηκε για τα χρήματα όταν έγινε η σύλληψη του συντρόφου της κοντά στο γκαράζ του σπιτιού τους. Τότε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, προσπάθησε να βρει τον ιδιοκτήτη των χρημάτων, τον Παντσέρι, προκειμένου να του τα παραδώσει. «Η μία επιλογή ήταν να καταδώσει τον σύντροφό της στην αστυνομία, η δεύτερη να πάνε τα λεφτά στον ιδιοκτήτη τους. Δεν έχει υποχρέωση να καταγγείλει τον άνδρα της με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο». 

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε πως η κυρία Καϊλή αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση, ενώ αναφερόμενος στην περιουσία της, σημείωσε πως τα ακίνητα τα οποία έχει στην κατοχή της δικαιολογούνται από τους μισθούς της.

«Όλα τα ακίνητα τα οποία κατέχει δικαιολογούνται από τους μισθούς της μέχρι το τελευταίο ευρώ. Επίσης όλες οι αγορές που έχει κάνει έχουν γίνει διατραπεζικά» τόνισε.

Τι μετέδωσε η «Le Soir»

Το πρωί της Τρίτης η βελγική εφημερίδα «Le Soir» μετέδωσε πως η κυρία Καϊλή ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Επίσης, αναφέρεται ότι η ευρωβουλευτής την Πέμπτη πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω κράτηση.

Την ίδια ώρα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρει σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ομολόγησε ενώπιον του Βέλγου εισαγγελέα, Μισέλ Κλεζ, ότι γνώριζε για τις δραστηριότητες του Παντσέρι αλλά και για τις βαλίτσες με τα χρήματα.  Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ η ίδια προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ευθύνες της.

«Είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Γνώριζα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες λεφτά», φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή