Εκλογές: Λίστες Ν.Δ. με ισχυρή παρουσία νέων

Εκλογές: Λίστες Ν.Δ. με ισχυρή παρουσία νέων

Το Μαξίμου θα τους ανακοινώσει πρώτους για λόγους συμβολισμού

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δυναμικό τρόπο σχεδιάζει η κυβέρνηση να ξεκινήσει η νέα –εκλογική– χρονιά, καθώς μετά τις γιορτές μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες, που θα στηθούν πιθανότατα την ερχόμενη άνοιξη. Ο σχεδιασμός, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και σταδιακή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, με τις πληροφορίες να λένε πως η αρχή θα γίνει από τη νέα γενιά, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα που θα αποτυπώνει την ανανέωση και την έμφαση που θέλει να δώσει η Νέα Δημοκρατία στις νέες ηλικίες.

Η ανακοίνωση των νέων ονομάτων που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει πιθανότατα στις αρχές Ιανουαρίου και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει πρόσωπα από την αγορά, την τοπική αυτοδιοίκηση και τη νεολαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Α΄ Αθήνας είναι πολύ κοντά στο να ανακοινωθούν ο Ομηρος Τσάπαλος, στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη ως εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ και η Πόλα Δαμιανού. Στον βόρειο τομέα αναμένεται να μπουν ο Αυγουστίνος Γαλιάσος, που προέρχεται από τη γενιά του brain drain και ο 38χρονος Μανώλης Κουτσογιαννάκης, που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Νέο Ηράκλειο, μία αρκετά προβληματική περιοχή για τη Νέα Δημοκρατία. Στη Δυτική Αθήνα υποψήφιος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Ηλίας Τσούνης με «έδρα» το Περιστέρι και η Μαριάνα Τουμαζάτου από την Αγία Βαρβάρα.

Ποια ονόματα συζητούνται – Ο σχεδιασμός προβλέπει τον Φεβρουάριο να έχουν ανακοινωθεί όλα τα ψηφοδέλτια.

Στην Α΄ Πειραιά νέα υποψηφιότητα από τη νέα γενιά θα είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και στη Β΄ Πειραιά ο Γιώργος Βρετάκος. Στη Δυτική Αττική συζητείται η υποψηφιότητα της αντιδημάρχου Μάνδρας Ευαγγελίας Κουτσοδήμα, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα και του 39χρονου Ανδρέα Τσώκου. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης είναι πιθανή η υποψηφιότητα της δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα και του Διαμαντή Γκολιδάκη και στη Β΄ Θεσσαλονίκης του Φάνη Παππά.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την περιφέρεια, στην Καρδίτσα συζητείται η υποψηφιότητα του Φώτη Βρέκου, στην Αιτωλοακαρνανία του Γιώργου Σταμάτη και της Χριστίνας Φούντζουλα, που είχε κατέλθει και με το Ποτάμι και έχει έδρα τη Ναύπακτο. Στην Αχαΐα υπάρχει συζήτηση για πιθανή υποψηφιότητα του υιού του Νίκου Παπαδημάτου, παλαιού βουλευτή Αχαΐας. Στην Ηλεία υποψήφιος θα είναι ο κ. Βαρουξής, που η οικογένειά του εκδίδει την εφημερίδα «Πατρίς», ενώ στην Κορινθία συζητείται η Χριστίνα Οικονόμου, κόρη του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Οικονόμου. Στην Κέρκυρα υπάρχει συζήτηση για την Ευαγγελία Καρύδη και στη Δράμα για τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Τάσσο.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά ονόματα από αυτά που συζητούνται για να ανανεώσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Κομματικές πηγές λένε στην «Κ» πως η ανακοίνωση των νέων θα πρέπει να γίνει νωρίτερα από τους υπόλοιπους για λόγους συμβολισμού. «Πρέπει να δείξουμε ότι τους δίνουμε χώρο και δεν είναι απλά συμπλήρωμα στο ψηφοδέλτιο», λέει χαρακτηριστικά στην «Κ» η ίδια πηγή. Από εκεί και πέρα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έως τον Φεβρουάριο θα έχουν ανακοινωθεί όλα τα ψηφοδέλτια, καθώς με τα σημερινά δεδομένα ο Απρίλιος θεωρείται ο επικρατέστερος μήνας για τις πρώτες εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή