Θεωρείο: «Γαλάζιο» επεισόδιο στον Πειραιά

Θεωρείο: «Γαλάζιο» επεισόδιο στον Πειραιά

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ασυνήθιστο επεισόδιο για… γιορτινές μέρες έλαβε χώρα στην κοπή πίτας της Μητρόπολης Πειραιά. Εκεί παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος όταν είδε την υφυπουργό τής άσκησε δριμεία κριτική για την… κριτική που ασκεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ως γνωστόν, η υφυπουργός έχει ανοίξει σκληρό πόλεμο με τη δομή και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ την κάλεσε να μην το συνεχίσει, λέγοντας πως το «Χαμόγελο» κάνει κοινωνικό έργο. Πολλοί βέβαια βλέπουν ως αιτία του επεισοδίου τις επικείμενες εκλογές, καθώς η Δόμνα είναι αντίπαλος με τον νυν βουλευτή και γαμπρό του Κορκίδη, τον Γιάννη Μελά. Το επεισόδιο πάντως έληξε σύντομα και τουλάχιστον η Μιχαηλίδου έφυγε με χαμόγελο, αφού της έτυχε το φλουρί αμέσως μετά.

Στα δύο το ΥΠΕΣ

Οι «γαλάζιες» κόντρες πάντως, που έως τώρα ήταν εν υπνώσει, μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών έρχονται στην επιφάνεια. Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής του, Στέλιος Πέτσας, είναι επισήμως αντίπαλοι, αφού πολιτεύονται στην ίδια περιφέρεια, την Ανατολική Αττική, και αυτό δεν μπορεί 3-4 μήνες πριν από τις εκλογές να μην επηρεάζει τη σχέση τους και μαζί το υπουργείο, που είναι κομμένο στα δύο.

Εκλογές και κορωνοϊός

Μου το έλεγε την Πρωτοχρονιά κυβερνητικό στέλεχος και η αλήθεια είναι πως δεν το πίστεψα και πολύ. Μου ανέφερε λοιπόν πως οι εκλογές μπορεί να πάνε λίγο πιο πίσω –δηλαδή Μάιο– αν χρειαστεί να πάρουμε… κάποια μέτρα για τον κορωνοϊό λόγω πιθανής έξαρσης κρουσμάτων. Πριν αλέκτορα φωνήσαι η Ευρω-παϊκή Ενωση πήρε χθες το πρώτο, συνιστώντας υποχρεωτικό τεστ για όσους ταξιδεύουν από Κίνα. Σκληρούς περιορισμούς, όπως lockdown, αποκλείεται να δούμε, αλλά αν τα πράγματα χειροτερέψουν μπορεί να υπάρξει μια… οσμή μέτρων ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει. Θεωρώ πως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δύσκολα θα επηρεαστεί ο χρόνος των εκλογών, αλλά επειδή το κυβερνητικό στέλεχος που μου μετέφερε την ιδέα είναι υψηλόβαθμο, το καταγράφω απλώς για να υπάρχει.

Στη Γαύδο

Στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας θα βρεθεί ανήμερα τα Θεοφάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια σημειολογική επίσκεψη μετά τις πρόσφατες τουρκικές απειλές για «casus belli» εφόσον η Αθήνα προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια. Ο πρωθυπουργός θα φθάσει στο ακριτικό νησί με ελικόπτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή