Κορωνοϊός: Τις συστάσεις της Ε.Ε. για τους ταξιδιώτες από Κίνα ακολουθεί η Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τις συστάσεις της Ε.Ε. για τους ταξιδιώτες από Κίνα ακολουθεί η Ελλάδα

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν οι συστάσεις που έδωσε ως κατεύθυνση η Ε.Ε., στις οποίες περιλαμβάνεται αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφαρμογή των συστάσεων της Ε.Ε. αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα και την αξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι αποφασίστηκε να εφαρμοστούν οι συστάσεις που έδωσε ως κατεύθυνση η Ε.Ε., στις οποίες περιλαμβάνεται αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, ενώ τα μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ.

Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους ταξιδιώτες από Κίνα

Υπενθυμίζεται ότι χτες συνεδρίασε ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η σύσταση για αρνητικό τεστ 48 ωρών για τους Κινέζους ταξιδιώτες.

Συστήνονται επίσης τα εξής:

  • Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων από και προς την Κίνα να φορούν μάσκα.
  • Οι Αρχές να πραγματοποιούν τυχαία τεστ στους επιβάτες πτήσεων που έρχονται από την Κίνα.
  • Οι Αρχές να πραγματοποιούν ελέγχους στα λύματα των αεροδρομίων.

Και η Γερμανία θα απαιτεί τεστ για τους ταξιδιώτες από Κίνα

Η Γερμανία αλλάζει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα και εφεξής θα απαιτεί τουλάχιστον ένα αρνητικό rapid test για κορωνοϊό, ανακοίνωσε στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Επιπλέον, θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στη χώρα για τυχόν παραλλαγές του κορωνοϊού καθώς και εκτεταμένη παρακολούθηση των λυμάτων, ανέφερε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα και η Σουηδία, ανάμεσα σε πολλές άλλες χώρες, ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για COVID προτού εισέλθουν στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή