Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ – Αναμένεται να ανανεωθεί η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ – Αναμένεται να ανανεωθεί η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει σήμερα στις 10:10 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Όπως είχε γράψει η «Κ», από τα τέλη του προηγούμενου μήνα υπήρχαν κυβερνητικές διαρροές ότι θα ανανεωθεί η θητεία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για ένα ακόμη έτος.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, η θητεία του κ. Φλώρου είναι δυνατόν να παραταθεί για ακόμη ένα έτος, καθώς με τη συμπλήρωση τριετίας (όπως θα συμβεί τον Ιανουάριο) υπάρχει η σχετική προαίρεση. Σημειώνεται πως η απόφαση ελήφθη εν μέσω δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σε κάθε περίπτωση η παράταση της θητείας του κ. Φλώρου κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή η τουρκική επιθετικότητα συνεχίζεται, ενώ λόγω των «διπλών» ελληνικών εκλογών, στην Αθήνα για μερικές εβδομάδες θα υφίσταται υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, αναμένεται να ανανεωθεί και η θητεία του αρχηγού ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο οποίος συμπληρώνει ένα έτος στη θέση του. Αντιθέτως, κλείνουν συνολικά τρία έτη (2+1) στις θέσεις τους οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ Χαράλαμπος Λαλούσης και Στυλιανός Πετράκης, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποστρατευθούν και θα πρέπει να αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι διάδοχοί τους στη φυσική ηγεσία των Οπλων τους.

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 12:00 σε σύσκεψη για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή