Αιχμές Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ για τα F-35: H ισορροπία απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία έχει αρχίσει να χαλάει

Αιχμές Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ για τα F-35: H ισορροπία απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία έχει αρχίσει να χαλάει

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αιχμές προς τις ΗΠΑ, με αφορμή την επικείμενη πώληση των F-35 στην Ελλάδα, άφησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την ομόλογό του από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ο κ. Τσαβούσογλου είπε, μεταξύ άλλων: «Το θέμα της “παραχώρησης των F-35 στην Ελλάδα” είναι μια είδηση που διαβάζουμε κι εμείς στα ΜΜΕ. Αλλά γενικά λέμε το εξής στις ΗΠΑ: Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχει αρχίσει να χαλάει. Η Αμερική είχε μια πολιτική ισορροπίας». 

«Δυστυχώς, και η ισορροπία μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο άρχισε να επιδεινώνεται. Ένας σύμμαχος όπως η Αμερική πρέπει να δώσει προσοχή σε αυτές τις ισορροπίες. Αυτό έχουμε να πούμε», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας: 

«Διαφορετικά, δεν μας ενδιαφέρει ποιος πουλά ποιο όπλο σε ποιον. Το σημαντικό είναι, ποια είναι η δύναμή μας; Τι κάνουμε; Ποιά βήματα κάνουμε για τα συμφέροντά μας; Αυτό είναι πιο σημαντικό για εμάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή