Με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση να απέχει περίπου 60 ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στις αρκετές εκκρεμότητες που έχει να λύσει είναι και αυτή της «βιτρίνας» του κόμματος στις εκλογές, δηλαδή του εκπροσώπου, από τη στιγμή που ο νυν εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα. Αυτή τη στιγμή, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, ο επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση αυτή είναι ο Ακης Σκέρτσος, μια επιλογή «ασφαλής» καθώς ο υπουργός γνωρίζει από πρώτο χέρι όλα τα κυβερνητικά θέματα, ενώ διαθέτει και το αναγκαίο για την κυβέρνηση κεντρώο προφίλ, που θέλει ο πρωθυπουργός.
Δημοσκόπηση
Η μεγάλη αναταραχή που προκλήθηκε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την ταφή του τέως μετρήθηκε και μέσω δημοσκόπησης η οποία προφανώς και δεν θα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η δημοσκόπηση έγινε μόνο στη βάση της Ν.Δ. –δηλαδή σε όσους είχαν ψηφίσει Ν.Δ. το 2019– με το ερώτημα να είναι εάν ήθελαν ταφή του τέως ως ιδιώτη ή με τιμές αρχηγού κράτους. Το 60% απάντησε πως ήθελε κηδεία ως ιδιώτη, ενώ το 40% δήλωσε πως θα ήθελε να δει τιμές αρχηγού κράτους, δείχνοντας πως η βάση της Ν.Δ. εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα συντηρητικά χαρακτηριστικά.
Μπερδέματα
Η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώνει το ιστορικό μπέρδεμα που εξακολουθεί να ταλανίζει τη Ν.Δ., παρά το πέρασμα των ετών. Φανατικοί νεοδημοκράτες αυτές τις μέρες ανέδειξαν παράλληλα και τα φιλοβασιλικά τους αισθήματα, παρότι η παράταξη την οποία στηρίζουν ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στην έκπτωση της Βασιλείας. Στην Ιστορία έχει μείνει η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μετά το δημοψήφισμα δήλωσε: «Ενα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».
Πήγε Τατόι
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρά τα 85 του πλέον έτη έδειξε μεγάλες αντοχές κατά την κηδεία του τέως, καθώς μετά την εξόδιο ακολουθία πήγε και στο Τατόι, όπου έκανε τρισάγιο στο παρεκκλήσι του ναού και ακολούθως τέλεσε την ταφή του τέως βασιλέως.
«Τα πήρε όλα»
Δύο 24ωρα μετά τις κρίσεις στο στράτευμα και η πρώτη αποτίμηση που ακούγεται από πρόσωπα που ξέρουν καλά την ανθρωπογεωγραφία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πως «ο Α/ΓΕΕΘΑ τα πήρε όλα». Πέραν του νέου αρχηγού ΓΕΣ που είναι προσωπική του επιλογή, ο Φλώρος επέβαλε και τον νέο αρχηγό ΓΕΝ με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως δεν ήταν αυτή η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης αλλά οι αποφάσεις επηρεάστηκαν από τον θόρυβο γύρω από τον ΓΕΕΘΑ. Αποτέλεσμα της «καραμπόλας» είναι ότι πέραν του πολύ ικανού απερχόμενου αρχηγού ΓΕΝ Στ. Πετράκη, το Ναυτικό χάνει δύο ακόμη πολύ άξια στελέχη, τον υποναύαρχο Γ. Καμπουράκη και τον αρχηγό Στόλου Π. Λυμπέρη.