Μήνυση του Ν. Παππά κατά της γραμματέως Καλογρίτσα

Μήνυση του Ν. Παππά κατά της γραμματέως Καλογρίτσα

Με τη μήνυση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, που δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρασκηνιακές κινήσεις στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δόθηκε συνέχεια χθες στην κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου της γραμματέως του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μήνυση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, που δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρασκηνιακές κινήσεις στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δόθηκε συνέχεια χθες στην κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου της γραμματέως του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα. Η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος ενεπλάκη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και δικάζεται μαζί με τον Νίκο Παππά, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο προ ημερών ότι «φάκελοι και τσάντες με χρήματα δίνονταν για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφερόμενη στον εργοδότη της, Χρήστο Καλογρίτσα.

Η κατάθεση της γραμματέως του Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, προκάλεσε πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και ένταση στο δικαστήριο, όπου οι συνήγοροι την επομένη διευκρίνισαν ότι η κατάθεσή της «δεν αφορούσε στον κ. Παππά». Αλλωστε και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα, προς άρση παρερμηνειών της κατάθεσης Διαμαντή αναγκάστηκε, επικαλούμενη τα πρακτικά της δίκης, να δηλώσει ότι «όσα είπε η μάρτυρας δεν ήταν για τον Παππά, δεν ήταν για τον Τσίπρα, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, η κατάθεση ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, και το γεγονός της παραποίησης της κατάθεσης Διαμαντή από μερίδα του Τύπου, οδήγησαν χθες τον πρώην υπουργό σε υποβολή μήνυσης κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα. Τη μήνυση κατέθεσε ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης, ενώ ο ίδιος με δήλωσή του ανέφερε ότι πέραν της μήνυσης «θα υπάρξουν και εξώδικα». Αργά χθες το βράδυ οι συνήγοροι Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος, μετά την υποβολή της μήνυσης επανήλθαν με νέα δήλωση Καλογρίτσα, επιθετική προς τον πρώην υπουργό. «Εφόσον ο κ. Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά της κ. Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος (σ.σ. λέει ο κ. Καλογρίτσας) να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός, όπως αναφέρει στη μήνυσή του, παρά το γεγονός ότι η γραμματέας Καλογρίτσα δεν τον ανέφερε ως αποδέκτη χρημάτων, τον συκοφαντεί, διότι, όπως υποστηρίζει, «υπήρξε ενορχηστρωμένη» η κατάθεση και έγινε όψιμα στη δίκη που ο ίδιος είναι κατηγορούμενος, πυροδοτώντας αναληθή δημοσιεύματα, «ώστε να δίνεται η εντύπωση στον μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ. Παππά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή