Τηλεοπτικές άδειες: Μπαράζ ερωτημάτων για τα sms

Τηλεοπτικές άδειες: Μπαράζ ερωτημάτων για τα sms

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για Παππά - Καλογρίτσα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες μετά την έναρξη στο Ειδικό Δικαστήριο της δίκης του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, οι αποκαλύψεις που γίνονται στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας μεταφέρονται στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής. Τα όσα ακούγονται στη δικαστική αίθουσα γεννούν καίρια πολιτικά ερωτήματα γι’ αυτά που διημείφθησαν το καλοκαίρι του 2016 και συνολικά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να αλλάξει και να ελέγξει το μιντιακό τοπίο. Κι αν μέχρι τώρα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο έμενε «κάτω από το ραντάρ», πλέον τα κεντρικά πρόσωπα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες αποκαλύψεις.

Η κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ επέμειναν χθες να θέτουν ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις για όσα αποκαλύπτονται στη δικαστική αίθουσα και ειδικά για το γραπτό μήνυμα που φέρεται να εστάλη από τον κ. Παππά στον κ. Καλογρίτσα και αφορούσε τη μετοχική σύνθεση υπό σύσταση τηλεοπτικού σταθμού. Από την Κουμουνδούρου, παρά τα επίμονα ερωτήματα, δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, αίσθηση για το τι ακόμη μπορεί να αποκαλυφθεί, προκάλεσε η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είναι συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσα στη δίκη, ότι υπάρχουν ακόμη δεκάδες γραπτά μηνύματα.

«Είναι το έκτο sms που καταθέτει ο πελάτης μου, τα άλλα πέντε τα είχε καταθέσει στην επιτροπή ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής και είναι ήδη στη δικογραφία. Ακριβώς το ίδιο είναι και αυτό, το έκτο, και έχω άλλα 200», είπε ο κ. Λοβέρδος σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης (Status 107,7) και πρόσθεσε ότι είναι στην κρίση του πελάτη του εάν θα δοθούν τα μηνύματα αυτά.

Ο συνήγορος του επιχειρηματία, Ανδρ. Λοβέρδος, ανέφερε για τον πελάτη του ότι διαθέτει «άλλα 200».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Οικονόμου, έκανε χθες λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» του κ. Τσίπρα και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα: αν το πρόσωπο που αναφέρεται με τον κωδικό Α2 είναι πρόσωπο που συνδέεται και με τη διακίνηση χρημάτων με σακούλες στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπήρχαν και άλλες υποδείξεις σε κανάλια που ήθελαν να πάρουν άδεια εκείνο το διάστημα για το πώς θα διαμορφωθεί η μετοχική τους σύνθεση. Αν αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των μέσων.

Ανάλογα ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα έθεσε με ανακοίνωσή της η Ν.Δ. Στην ανακοίνωση τίθεται και το ερώτημα αν ο κ. Παππάς, μετά τη μήνυση προς τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για όσα κατήγγειλε για σακούλες με χρήματα, θα μηνύσει και τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα μετά τη δημοσιοποίηση του μηνύματος.

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Παππά απευθύνθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν «είναι αμείλικτα και απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Το πρώτο ερώτημα ήταν αν το γραπτό μήνυμα που δημοσιεύθηκε εστάλη από τον κ. Παππά ή όχι και το δεύτερο αν «ενώ ήταν υπουργός αρμόδιος για τη διενέργεια του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, μοίραζε όχι μόνο άδειες αλλά και… μετοχές σε κανάλια στο παρασκήνιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή