Δεν θα απολογηθεί ο Ν. Παππάς στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν θα απολογηθεί ο Ν. Παππάς στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν θα προσέλθει ούτε για την απολογία του ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς, όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί του, θα «απολογηθεί δι’ ημών»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα προσέλθει ούτε για την απολογία του ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς, όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί του, θα «απολογηθεί δι’ ημών». Ο δικαζόμενος υπουργός για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, δεν παρίσταται από την αρχή της δίκης στο δικαστήριο, δηλώνοντας ότι η δίωξή του είναι πολιτική.

Η μη προσέλευση του Νίκου Παππά ούτε και προς απολογία, αφήνει ανοικτή τη θέση που θα κρατήσει ο συγκατηγορούμενός του επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, καθώς οι συνήγοροί του επιφυλάχθηκαν να ενημερώσουν για την απόφαση του εντολέα τους το δικαστήριο.

Και ενώ τις τελευταίες ημέρες η δικαστική διαδικασία με σειρά αποκαλύψεων έχει πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση, όλα δείχνουν πως θα αρχίσει νέος κύκλος μαρτύρων, καθώς η πλευρά του πρώην υπουργού, διά των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη, Ευάγγελου Γεωργακόπουλου και Θεόδωρου Μαντά, ζήτησε να κληθεί και να εξεταστεί ο γιος του κ. Καλογρίτσα, Ιωάννης Βλαδίμηρος, ο οποίος είχε και προσωπικά μετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή έκανε δεκτό το αίτημα, αλλά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει. Σε περίπτωση, πάντως, που το αίτημα γίνει δεκτό, η πλευρά Καλογρίτσα διά των δικηγόρων του επιχειρηματία, Ανδρέα Λοβέρδου και Αγγελου Καραχάλιου, κατέστησαν σαφές ότι θα ακολουθήσουν σε αιτήματα για κλήτευση νέων μαρτύρων, λέγοντας πως τουλάχιστον θα ζητήσουν να κληθούν τρεις.

Κατά τα άλλα, η χθεσινή διαδικασία αναλώθηκε με την πολύωρη κατάθεση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο δικαζόμενος υπουργός Νίκος Παππάς «δεν έδινε εντολές στον Χρήστο Καλογρίτσα, ούτε είχε ακούσει από τον επιχειρηματία να αναφέρει ότι δεχόταν τέτοιες εντολές από τον κ. Παππά». Επίσης, ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε την κατάθεση που έκανε ως προς το σημείο αυτό ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με την οποία από τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, στην εφημερίδα Documento δεν πήγε ούτε ένα ευρώ. Περί αυτού υπήρξε και επιβεβαίωση από τον αναπληρωτή εισαγγελέα της δίκης, Δημήτρη Ασπρογέρακα, ο οποίος ρώτησε σχετικά τον μάρτυρα αν γνωρίζει το παρασκήνιο με τα τρία εκατομμύρια, προσθέτοντας, «άλλο που εσείς δεν πήρατε φράγκο στο Documento».

Πάντως, κατά την κατάθεση του δημοσιογράφου υπήρξαν στιγμές έντασης και το συμπέρασμα της πολύωρης κατάθεσής του ήταν πως ο Νίκος Παππάς δεν έδινε εντολές στον Χρήστο Καλογρίτσα ούτε –κατά τον μάρτυρα– διέπραξε παράβαση καθήκοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή