ΠΑΣΟΚ: Δημοσκοπικές πιέσεις στη Χαρ. Τρικούπη

ΠΑΣΟΚ: Δημοσκοπικές πιέσεις στη Χαρ. Τρικούπη

Μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στις έρευνες κοινής γνώμης του τελευταίου διαστήματος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση ποσοστών: αυτό είναι το μήνυμα που σταθερά επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ. Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και πριν ακόμη κυριαρχήσουν τα σκληρά διλήμματα πόλωσης, με τα οποία είναι βέβαιο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα απευθυνθούν στους ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να πιέζεται, δημοσκοπικά τουλάχιστον, και να χάνει ένα διόλου αμελητέο ποσοστό. Μάλιστα, η εικόνα αυτή επαναλαμβάνεται σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheToc.gr, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στο 10%, καταγράφοντας μείωση ποσοστού κατά 1,2% από τον Δεκέμβριο και 4,2% από τις αρχές του 2022. Σε δημοσκόπηση της Alco για τον ALPHA, το κόμμα μετρήθηκε στο 10,7% έναντι 11,4% στην προηγούμενη μέτρηση. Η Metron Analysis σε δημοσκόπηση για το MEGA μέτρησε την πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ στο 9,7%. Τον Νοέμβριο η ίδια εταιρεία είχε μετρήσει το ΠΑΣΟΚ στο 11,3%. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για το κόμμα, αν ληφθεί υπόψη το δημοσκοπικό άλμα που είχε καταγραφεί για το ΠΑΣΟΚ την περίοδο ανάδειξης του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία. Δημοσκοπική ενίσχυση που έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι το κόμμα θα μπορούσε ακόμη και να διπλασιάσει το ποσοστό του στις κάλπες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ότι διαμορφώνεται μια δύσκολη συγκυρία, καθώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η στρατηγική των δύο μεγάλων κομμάτων θα εστιάζει στο στοιχείο της πόλωσης και των καθαρών διλημμάτων προς τους ψηφοφόρους, στοιχείο που δεν ευνοεί τα μικρότερα κόμματα. Ωστόσο η μείωση, δημοσκοπικά τουλάχιστον, της απήχησης του κόμματος δημιουργεί έναν ακόμη προβληματισμό. Οτι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει το στοίχημα «επαναπατρισμού» των ψηφοφόρων που έφυγαν από αυτό για να κατευθυνθούν στα άλλα κόμματα ή που επέλεξαν την αποχή.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επενδύουν για την αντιστροφή του κλίματος στην αντεπίθεση της προεκλογικής εκστρατείας με περιοδείες του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη, αρχής γενομένης από Θράκη και Ανατολική Μακεδονία και στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή