Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Υποσχέσεις από Τσίπρα για 13η σύνταξη, καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους και προσωπική διαφορά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα επικριτικές δηλώσεις και ανακοινώσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και το πρώτο κύμα υποσχέσεων του Αλ. Τσίπρα, ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε γενναιότερα των εξαγγελθέντων διά του πρωθυπουργού μέτρα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, προκάλεσαν όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή θεματική συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας με συνταξιούχους, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Αιγάλεω, αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπατήσει τους Ελληνες και ειδικότερα τους συνταξιούχους, υποστηρίζοντας πως άλλα είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές του 2019 και άλλα εφάρμοσε στην κυβερνητική του θητεία, ανέφερε: «Εχουμε στόχο να επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη, να δώσουμε τα αναδρομικά που είναι χρωστούμενα στους συνταξιούχους, να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Εχουμε στόχο να αποκαταστήσουμε όσο μπορούμε –και θα το δείτε με συγκεκριμένες προτάσεις– το επόμενο διάστημα αυτό, και την αδικία που έχει να κάνει σήμερα με την προσωπική διαφορά. Η δέσμευσή μας μετά τις εκλογές, δεν είναι ότι απλά θα στηρίξουμε υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας αυτές, αλλά ότι θα συγκρουστούμε με την αισχροκέρδεια». Και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι θα υπάρξει «μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα βασικής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Σχολιάζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επισήμανε ότι «ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου, που πετσόκοψε τις συντάξεις και οι τεράστιες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση και απόδοση των συντάξεων» – και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους. Υπερτιμώντας τον εαυτό του υποτιμά τους πολίτες».

Για «επικοινωνιακή διαχείριση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: «Η γιγάντωση των ανισοτήτων στη χώρα φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη». Το ΚΚΕ αναφέρεται σε «ένα αντιλαϊκό οικοδόμημα που συνδιαμόρφωσαν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το οποίο όχι μόνο διατηρείται, αλλά και επεκτείνεται». Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος επισημαίνει: «Μία κυβέρνηση που αλλοιώνει την πραγματικότητα για να κρύψει την εξαθλίωση της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός αντί να απολογηθεί για το ιλιγγιώδες έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, τον αχαλίνωτο δανεισμό και τη “ληστεία” των πολιτών μέσω των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα, εξέφρασε “ικανοποίηση” για τα πεπραγμένα του».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχ. Κριθαρίδης, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να παραποιήσει ως συνήθως την πραγματικότητα και να εξαπατήσει τους πολίτες. Δεν πείθει κανέναν όμως πια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή