ΠΑΣΟΚ: Έγκριση των ψηφοδελτίων, εντατικοποίηση περιοδειών

ΠΑΣΟΚ: Έγκριση των ψηφοδελτίων, εντατικοποίηση περιοδειών

Με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή η διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης των ψηφοδελτίων για όλη τη χώρα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή η διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης των ψηφοδελτίων για όλη τη χώρα. Ενα κομβικό σημείο στην προεκλογική διαδικασία, καθώς έπειτα από αυτή τη συνεδρίαση όλο το δυναμικό του κόμματος και οι έχοντες επισήμως πλέον το χρίσμα υποψήφιοι θα κινητοποιηθούν σε περιοδείες, συγκεντρώσεις, ομιλίες. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα συνδυαστεί με ανοιχτή πολιτική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει προς τους πολίτες το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο στην πορεία προς τις εκλογές. Της Κεντρικής Επιτροπής θα προηγηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη η εικόνα των δημοσκοπήσεων προκάλεσε εύλογο προβληματισμό. Ωστόσο, η ηγετική ομάδα επενδύει στην εξόρμηση προς τη βάση το αμέσως επόμενο διάστημα με τη βεβαιότητα ότι η δημοσκοπική κάμψη είναι αναστρέψιμη. Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να θεωρούν ότι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό την πρώτη Κυριακή των εκλογών είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Για την επίτευξή του θα επιδιωχθεί να φτάσει στο εκλογικό σώμα το πρόγραμμα του κόμματος, να περάσει το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις για όλα τα προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα». Ειδικότερα, βαρύτητα θα δοθεί στο να επικοινωνηθούν οι προτάσεις του κόμματος για την ακρίβεια, για την ανεργία, για την αύξηση μισθών, για την υγεία, για το στεγαστικό, για όλα όσα, δηλαδή, οι ίδιοι οι πολίτες προκρίνουν ως βασικά προβλήματα που τους απασχολούν.

O σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ ενώ η χώρα έχει εισέλθει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, που ήδη έχει αρχίσει επισκέψεις στην περιφέρεια, για το αμέσως επόμενο διάστημα θα εντατικοποιήσει το πρόγραμμα περιοδειών. Στόχος είναι να επισκεφθεί τουλάχιστον τέσσερις περιφέρειες της χώρας και όλους τους νομούς καθεμιάς από αυτές. Ηδη έχει προγραμματισθεί η επίσκεψη σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο του θα μετακινηθούν σε όλους τους νομούς με βαν.

Στην τελική ευθεία πριν από την οριστικοποίηση των αποφάσεων του πρωθυπουργού για τον χρόνο τέλεσης των εκλογών, στο ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν ότι το κόμμα θα κινηθεί σε γραμμή οριοθέτησης της δικής του διακριτής θέσης τόσο απέναντι στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ. όσο και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν λόγο για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, απέναντι στις οποίες τοποθετούνται με σαφείς αποστάσεις. Οπως επισημαίνεται σχετικώς, από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι σαφής η επιλογή της πόλωσης και μιας προεκλογικής εκστρατείας διλημματικού χαρακτήρα, με το ΠΑΣΟΚ να διαθέτει εκείνες τις προτάσεις, τις θέσεις και το πρόγραμμα που θα πείσουν για την ύπαρξη ρεαλιστικής εναλλακτικής.

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή