«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση από την τοποθέτηση της Ζέφης Δημαδάμα ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές, καθώς «δεν έχει ούτε θέλει να έχει χορηγούς»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αποχωρήσεις δύο ακόμη στελεχών και η επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω της εκπροσώπου του εμφάνισε χθες το ΠΑΣΟΚ σε θέση εκβιαζόμενου που άγεται και φέρεται πολιτικά από τις διαθέσεις της Ν.Δ., σκίασαν τον πανηγυρικό χαρακτήρα που η Χαριλάου Τρικούπη επιδίωξε να δώσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Η κ. Πόπη Τσαπανίδου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όταν σε τηλεοπτική συνέντευξη (ΣΚΑΪ) ανέφερε ότι μια πιθανή συνεργασία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προκύψει όχι ως αποτέλεσμα ουσιαστικής σύγκλισης αλλά ως προϊόν εκβιασμού, δεδομένης της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Για «πρωταθλητές σε “ψεκασμένα” σενάρια και συνωμοσιολογία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, απαντώντας στην κ. Τσαπανίδου. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «ένα θεσμικό μέτωπο, αρραγές, απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στις αντιθεσμικές επιλογές και επί Ν.Δ. και επί ΣΥΡΙΖΑ».

Για την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ιδανικά θα σηματοδοτούσε δυναμική επανεκκίνηση μετά τον κλονισμό από το σκάνδαλο Καϊλή. Για τον λόγο αυτό επελέγη η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος να συνδυαστεί με ανοιχτή πολιτική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη. Και ενώ όλοι συμφωνούν ότι το κλίμα στο «Κάραβελ» ήταν αρκετά ενθουσιώδες, η απόφαση δύο στελεχών να προβούν σε δημόσιες τοποθετήσεις παραμονή της εκδήλωσης δεν πέρασε απαρατήρητη. Από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη επιλέγουν να διασκεδάσουν τις όποιες εντυπώσεις δημιουργούνται ότι υπάρχει κλίμα φυγής από το ΠΑΣΟΚ και διευκρινίζουν ότι καθεμία από τις περιπτώσεις του τελευταίου διαστήματος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δεν αναιρεί την αίσθηση που προκάλεσε η δημόσια παρέμβαση της Ζέφης Δημαδάμα, η οποία με ανάρτησή της ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Από τη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για απόφαση γνωστή στο κόμμα εδώ και καιρό. Ωστόσο, ο χρόνος ανακοίνωσης της γνωστής απόφασης και οι αιχμές στην ανάρτηση της κ. Δημαδάμα ότι η πολιτική σήμερα «αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την “παράδοση” με το επίθετό τους, τους καρεκλοκένταυρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα. Οχι τους επιστήμονες, όχι τους ανθρώπους της κοινωνίας» και ότι «δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς», αναφορικά με το κόστος μιας προεκλογικής εκστρατείας, δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Με αιχμές κατά της ηγεσίας και αναφορές σε κόμμα που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και «διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μόνο στόχο έχει τη διατήρηση της όποιας εσωκομματικής κυριαρχίας» ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Σπυρόπουλος, γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Να σημειωθεί ότι και τα δύο στελέχη ήταν κοντά στη Φώφη Γεννηματά.

Στη σκιά όλων αυτών, στην Κεντρική Επιτροπή ανακοινώθηκαν οι 350 από τους συνολικά 400 υποψηφίους του κόμματος σε όλη τη χώρα. Η ανανέωση των ψηφοδελτίων, όπως είπε ο επικεφαλής της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, ανήλθε σε 63%, με το 31% να είναι ηλικίας μικρότερης των 45 ετών. Το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 30% μεταπτυχιακό και το 12% διδακτορικό τίτλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή