Θεωρείο: Έκλεισε ένα μέτωπο του… 2015

Θεωρείο: Έκλεισε ένα μέτωπο του… 2015

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ανοιχτό μέτωπο που κρατούσε από το… 2015 έκλεισε προσφάτως και αφορά τη δύσκολη σχέση Μαξίμου και Ευριπίδη Στυλιανίδη. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε ούτως ή άλλως μεγάλη καχυποψία, όχι τόσο λόγω της καραμανλικής καταγωγής του ακρίτα πολιτικού, αλλά κυρίως λόγω κάποιων αντιμητσοτακικών δηλώσεών του στις εσωκομματικές του 2015. Η κόντρα συνεχίστηκε και σε άλλο επίπεδο, καθώς ο Ευριπίδης ουδέποτε βρήκε χημεία με τον μητσοτακικό περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, σε μια κόντρα που είχε κόστος και για τους δύο.

Οπως φαίνεται το ανοικτό μέτωπο έκλεισε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ροδόπη, την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ο καραμανλικός βουλευτής. Ο Μητσοτάκης έμεινε σφόδρα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και ανταπέδωσε στον Στυλιανίδη επισκεπτόμενος –για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο– το χωριό του βουλευτή, την Ξυλαγανή Ροδόπης. Για να φτάσουμε όμως εκεί είχε προηγηθεί πολλή δουλειά από τον Θανάση Νέζη, ο οποίος ήταν αυτός που όχι μόνο άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με τον Στυλιανίδη, αλλά βρήκε και τους σωστούς κώδικες.

Ο Στυλιανίδης ήταν κεντρικός εισηγητής της Ν.Δ. πριν από περίπου ένα μήνα στο σημαντικό για την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ενώ και οι τόνοι με τον περιφερειάρχη Μέτιο έχουν πέσει. Κάπως έτσι μια πληγή του 2015 φαίνεται να έχει κλείσει με όφελος για όλες τις πλευρές.

«Μητσοτακικός» Καρατζαφέρης

Με μια δημόσια εμφάνιση έπειτα από πολύ καιρό, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε στον ΣΚΑΪ για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις επικείμενες εκλογές. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέπληξε πολλούς μιλώντας με κολακευτικά λόγια για τον πρωθυπουργό, που όπως είπε τον θεωρεί «τον πιο άρτιο πολιτικό τουλάχιστον του αιώνα που διανύουμε», βάζοντάς τον πάνω από Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα. Αυτοί ωστόσο που ξέρουν τη γεωγραφία της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας» από παλιά, απλώς επισήμαναν πως ο Καρατζαφέρης πάντα ήταν κοντά στον επίτιμο και στήριζε την οικογένεια.

Καρφί για Βελόπουλο

Το πιο ενδιαφέρον πάντως ήταν το καρφί του Καρατζαφέρη για τον Κυριάκο Βελόπουλο, το κόμμα του οποίου «παρενοχλεί» τη Ν.Δ. από τα δεξιά. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιχείρησε να επανατοποθετήσει τον Βελόπουλο στον πολιτικό χάρτη, σε μια προσπάθεια να τον «ψαλιδίσει» στο δεξιό κοινό. «Ο κ. Βελόπουλος δεν είναι από δεξιά. Τον πήρα από το ΠΑΣΟΚ το 1996 για να τον φέρω στον Εβερτ και μου λέει “αυτός είναι φανατικός πασοκτζής”. Δεν είναι κακό αυτό», είπε διαχωρίζοντάς τον από τα άλλα «δικά του παιδιά», όπως τα χαρακτήρισε, τον Αδωνι, τον Βορίδη και τον Πλεύρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή