Μετωπική σύγκρουση με φόντο την ΕΛ.ΑΣ.

Μετωπική σύγκρουση με φόντο την ΕΛ.ΑΣ.

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση εξακολουθούν να τροφοδοτούν οι αποκαλύψεις για σχέσεις ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος με αξιωματικούς της Αστυνομίας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση εξακολουθούν να τροφοδοτούν οι αποκαλύψεις για σχέσεις ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος με αξιωματικούς της Αστυνομίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε χθες όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς τους χειρισμούς της κυβερνητικής ηγεσίας γι’ αυτό το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσματα».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας ότι κατά την εκτίμησή του αυτό είναι «το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, για λόγους εντιμότητας και αξιοπρέπειας». Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε τονίζοντας ότι «η κάθαρση στην Αστυνομία για εμάς είναι προτεραιότητα στην πράξη», ενώ σημείωσε ότι στο διάστημα διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έμειναν ανεξιχνίαστες 183 δολοφονίες πολιτών.

«Οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις», ανέφερε ο Γ. Οικονόμου – Παραίτηση Θεοδωρικάκου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Η απάντηση του υπουργού.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι έμεινε στα συρτάρια η έρευνα που είχε γίνει για τη δράση επίορκων αξιωματικών εντός της ΕΛ.ΑΣ. και το κύκλωμα της «Greek Mafia». Επιπλέον ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε χθες η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα, για όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της «Greek Mafia». Η απόφαση αφορά τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, καθώς για τα κακουργήματα οι κατηγορούμενοι διώκονται σε άλλη δίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του μίλησε για απόφαση που «δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία» και για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες που έδεσαν τα χέρια της Δικαιοσύνης. «Εδώ και 3,5 χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. δεν μετέτρεψε τα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ανακριτικά δελτία στη δικογραφία», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επέρριψε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του της αποδίδει «δυσεξήγητη πολιτικά στάση να μην αποκαλυφθούν όλες οι διαδρομές του οργανωμένου κυκλώματος και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που με τους διακριτούς τους ρόλους ευνόησαν το να στηθεί μια μακροχρόνια εγκληματική οργάνωση εντός του κράτους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή