Θεωρείο: Το «κόμμα Κασιδιάρη» στο Υπουργικό

Θεωρείο: Το «κόμμα Κασιδιάρη» στο Υπουργικό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πήγε πίσω τη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα του Κασιδιάρη, το θέμα έρχεται με ταχείς ρυθμούς ξανά στην επικαιρότητα. Η ρύθμιση αναμένεται να παρουσιαστεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και αύριο, Παρασκευή, να έρθει στη Βουλή.

Η προστασία του πολιτεύματος

Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, πάντως, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να βασίζεται σε στέρεη νομική βάση. Η κυοφορούμενη πρωτοβουλία απαγόρευσης ενός κόμματος-μορφώματος βασίζεται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στην έννοια της «πραγματικής ηγεσίας». Πρόκειται για αόριστη νομική διατύπωση, από την οποία θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα και σε αυτές τις εκλογές, αλλά ενδεχομένως και σε άλλες. Θα θέσει, δε, τον Αρειο Πάγο σε δεινή θέση, καθώς θα πρέπει να ερευνήσει και να κρίνει ποια είναι η πραγματική ηγεσία κάθε κόμματος. Η δημοκρατία πρέπει να θωρακιστεί, αλλά με τρόπο θεσμικά ασφαλή και νομικά στέρεο.

Στην Καλαμάτα

Μένω στη συνεδρίαση του υπουργικού διότι σήμερα δεν θα δώσει το «παρών» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος. Θα βρίσκεται «σε αποστολή», αφού θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στη μεγάλη γιορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, η οποία θα γίνει στη σκιά της εθνικής τραγωδίας με τον χαμό των δύο ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκλεισε το μάτι

Η σχέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη έχει περάσει από διάφορα κύματα. Εξ ου και αξίζει αναφορά η χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στον Μαραθώνα, στην Περιφέρεια Αττικής. «Ειδικά εδώ εσείς, στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ξέρετε πόσα σημαντικά έργα έχουν γίνει και με την αρωγή της Περιφέρειας και με τη στήριξη των δήμων», είπε, κλείνοντας το μάτι (και) στον Πατούλη. Εκλογές έρχονται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή