Ν.Δ.: Ακραία σεξιστική επίθεση Βαρεμένου σε Α. Καραμανλή – ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη αντίδραση σε μια απαράδεκτη πρόκληση

Ν.Δ.: Ακραία σεξιστική επίθεση Βαρεμένου σε Α. Καραμανλή – ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη αντίδραση σε μια απαράδεκτη πρόκληση

Κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο Γ. Βαρεμένος άρπαξε φωτογραφία από τα χέρια της Α. Καραμανλή.

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η έντονη αντιπαράθεση που είχαν η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Αννα Καραμανλή και ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Βαρεμένος κατά την παρουσία τους, σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, ο Γ. Βαρεμένος άρπαξε φωτογραφία από τα χέρια της Α. Καραμανλή.

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τους δύο χειριστές του Φάντομ που έχασαν τη ζωή τους, η κ. Καραμανλή ανέφερε: «Πάλι καλά που ο κ. Τσίπρας κράτησε ενός λεπτού σιγή χθες στην ομιλία του στο Περιστέρι». Και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου χειριστή αυτός πήγε χαμογελαστός στο θέατρο Παλλάς, δείχνοντας σχετική φωτογραφία.

Από την πλευρά του, ο Γ. Βαρεμένος έκανε λόγο για «αθλιότητα» της κ. Καραμανλή και άρπαξε τη φωτογραφία, τσαλακώνοντάς τη. «Τι θέλουν να πουν, ότι δεν σεβόμαστε τον θάνατο των πιλότων; Το δέχεστε αυτό;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό δείχνει το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Α. Καραμανλή, με τον Γ. Βαρεμένο να τονίζει ότι παίρνει πίσω τη χειρονομία. «Προς τιμήν σας» τόνισε η κ. Καραμανλή. «Τα δέχομαι όλα στον διάλογο, εκτός από την αμφισβήτηση του πατριωτισμού του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο Γ. Βαρεμένος, με τη βουλευτή της Ν.Δ. να δηλώνει πως έκανε «πολιτική κριτική».

Ν.Δ.: Επίθεση που θύμισε εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι «κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερβεί κάθε όριο αθλιότητας. Ο κ. Βαρεμένος, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, σε μια ακραία σεξιστική επίθεση, άσκησε σωματική βία κατά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Αννας Καραμανλή».

«Ο κ. Βαρεμένος άρπαξε χαρτί από τα χέρια της κ. Καραμανλή on air και το πέταξε, φωνάζοντας απειλητικά. Η πρωτόγνωρη επίθεση, που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Αναμένουμε και την ανακοίνωση καταδίκης του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε η Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη αντίδραση σε μια απαράδεκτη πρόκληση

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι βαριά φορτισμένη, καθώς αποχαιρετούμε τα παλικάρια μας, της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγαν την ώρα του καθήκοντος».

«Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο, σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση. Και ζήτησε αμέσως συγγνώμη γι’ αυτό. Αναμένουμε πότε και η βουλευτής της Ν.Δ., κ. Καραμανλή, θα ζητήσει μια συγγνώμη για την επιλογή της να αποκομίσει πολιτική υπεραξία ακόμη και σε μια στιγμή εθνικού πένθους και βαθιάς θλίψης. Σε μια στιγμή, δηλαδή, που όλους μας ενώνει, η κ. Καραμανλή προτίμησε την πολιτική καπηλεία μιας τραγωδίας. Κρίμα» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή