Θεωρείο: Το φρένο Μητσοτάκη

Θεωρείο: Το φρένο Μητσοτάκη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρμόζει μόνον η σιωπή

Η κίνηση του Γιώργου Βαρεμένου να τραβήξει το χαρτί από τα χέρια της Αννας Καραμανλή ήταν απαράδεκτη και, ευτυχώς, την πήρε πίσω αμέσως. Ομως και αυτό που είχε προηγηθεί ήταν επίσης απαράδεκτο. Η βουλευτής της Ν.Δ., χωρίς καν να έχουν γίνει οι κηδείες των νεκρών ηρώων, πήγε σε άλλο επίπεδο την έννοια της «πατριδοκαπηλίας» κραδαίνοντας μια… φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα… κατηγορώντας τον πως γελούσε μετά τον θάνατο των ιπταμένων, την ώρα δε που δεκάδες στελέχη του κόμματός της έκαναν αναρτήσεις χαμογελαστοί σε διάφορες εκδηλώσεις την ίδια ημέρα με την πτώση του αεροσκάφους. Η Ν.Δ. είναι πολύ ιστορικό κόμμα για να δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Και μαζί με την καταδίκη του Βαρεμένου πρέπει να καταδικάσει και την αμετροεπή βουλευτή της. Στους νεκρούς της Πολεμικής Αεροπορίας αξίζει ο σεβασμός και η σιωπή.

Το φρένο Μητσοτάκη

Παράδειγμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Μου είπαν πως στο χθεσινό υπουργικό ήθελε να πει πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έβαλε φρένο, εμπρός στο εθνικό πένθος. Αρτι αφιχθείς από την Τρίπολη, όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία για τον ηρωικό αντιπτέραρχο, ο πρωθυπουργός άφησε πιο χαμηλά τους τόνους. «Δεν θέλω να αφιερώσω πολύ χρόνο σε αυτά τα οποία συμβαίνουν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είμαι ίσως επηρεασμένος και από την κηδεία», είπε ο Μητσοτάκης, ο οποίος έδειξε πραγματικά συγκλονισμένος ακούγοντας τον επικήδειο της μητέρας του νεκρού αεροπόρου.

Μεταγραφή-έκπληξη;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε χθες στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης ο γιος του πρώην υπουργού και ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Ο Απόστολος Σπυρόπουλος, λίγες ημέρες αφότου ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, κινούμενος στη γραμμή της Ν.Δ. δήλωσε πως «η χώρα πρέπει να συνεχίσει τη σταθερότητα», επαινώντας τη σημερινή κυβέρνηση πως «είναι η καλύτερη μετά τα μνημόνια, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει λάθη». Η δήλωση πετάει ουσιαστικά το μπαλάκι στη Ν.Δ. για μία μεταγραφή που, εάν γίνει, θα προκαλέσει αίσθηση, καθώς ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος διετέλεσε για πολλά χρόνια κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνήσεις Ανδρ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

Σε κλινική στο Βέλγιο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έδωσε το «παρών» στην κηδεία του σμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει μεταβεί σε ειδική κλινική στο Βέλγιο για να εξεταστεί το πόδι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή