Τσίπρας: «Θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Τσίπρας: «Θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μια αμιγώς ιδεολογική μάχη, προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μια αμιγώς ιδεολογική μάχη, προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Τα κρίσιμα διακυβεύματα σε αυτές τις εκλογές έχουν να κάνουν με τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε. Επιχειρηματολογώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «ήταν πιο ιδεολογική η μάχη το 2019. Στο τραπέζι ήταν εθνικά θέματα, το μακεδονικό με τις διαφωνίες μας. Τώρα ξανά το διακύβευμα πηγαίνει στο κοινωνικό, στην επιβίωση και στη δημοκρατία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «εκλογές μεγάλων εκπλήξεων» που θα κριθούν από το ποιοι θα προσέλθουν στις κάλπες, επισημαίνοντας τη μεγάλη κυριαρχία του κόμματός του στις νέες ηλικίες.

Κριτική

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως έρχονται «εκλογές εκπλήξεων», που θα κριθούν από το ποιοι τελικά θα προσέλθουν στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους. Μίλησε για παλαιοκομματική λογική φιλοδωρήματος.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου όλο το τελευταίο διάστημα είναι να ασκεί κριτική στις παροχές της κυβέρνησης αντιπαραβάλλοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους πλειστηριασμούς και την απόφαση του Αρείου Πάγου σημείωσε: «Θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Κατ’ αρχάς θα βάλουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή servicers που έχουν αγοράσει ένα τιτλοποιημένο δάνειο στο 15% της αξίας να θέλουν μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών και της πίεσης να πάρουν πίσω το 100%. Δεν γίνεται αυτό. Εμείς δεν λέμε να εκπέσουν οι εγγυήσεις. Να έχουν ένα εύλογο κέρδος. Αλλά θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα προτεραιοποίησης των ρυθμίσεων μέσα από μια εύκολη πλατφόρμα με κριτήρια τα οποία θα είναι ευρέως αποδεκτά». Πρόσθεσε πως για όσους δεν καλύπτονται από αυτή τη διαδικασία πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια, όπως με τον νόμο Κατσέλη. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Επιχειρώντας να κλείσει την κόντρα που άνοιξε με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως για το θέμα των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε πως δεν είναι εκβιαζόμενος. «Ανέδειξε το ζήτημα, πήγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έκανε μηνύσεις. Αλλοι είναι αυτοί που έκαναν την “πάπια”. Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι διαφωνεί πολιτικά με το γεγονός ότι δεν αποκλείει τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, που τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή