Θεωρείο: Η φράση – κλειδί του Σταϊκούρα

Θεωρείο: Η φράση – κλειδί του Σταϊκούρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αποστροφή του Χρήστου Σταϊκούρα κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης έφερε ακόμη πιο κοντά την 9η Απριλίου ως την πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών. Είπε λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών πως το μπόνους για τους συνταξιούχους θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή «έως το τέλος Μαρτίου», κάτι που μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου αποτελεί ένα «διπλό χτύπημα» λίγο πριν από τις κάλπες.

Νομοσχέδια έως 10 Μαρτίου

Αλλά τα παραπάνω δεν είναι ο μόνος λόγος που φαίνεται πως η 9η Απριλίου είναι πλέον με διαφορά η επικρατέστερη ημερομηνία για τις πρώτες κάλπες. Υπουργοί που έχουν νομοσχέδια να φέρουν στη Βουλή ενημερώθηκαν αρμοδίως από το Μαξίμου πως αυτό πρέπει να γίνει έως τις 10 Μαρτίου. Προφανώς η πιθανότητα να διαλυθεί μετά τη 10η Μαρτίου η Βουλή είναι μεγάλη, εξ ου και η σχετική… οδηγία.

Ανακάλυψη του Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα, όπως έχει γράψει η στήλη εδώ και πολύ καιρό, αλλά τα γαλάζια ψηφοδέλτια θα έχουν εκπρόσωπο από τον Βύρωνα. Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, ο γνωστός «Μιχαλάκης» από τη σειρά «Εγκλήματα», είναι παιδί του Βύρωνα και μάλιστα πολιτικά αποτελεί «ανακάλυψη» του Νίκου Χαρδαλιά, καθώς η πρώτη φορά που είχε κατέλθει υποψήφιος ήταν στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του. Ο υφυπουργός Αμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα του Σταύρου Νικολαΐδη στον Νότιο Τομέα, καθώς τον γνωρίζει από παλιά και είπε τα καλύτερα.

Αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση

Προεκλογική «μάζωξη» με τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ έχει σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μάλιστα κατά την ενημέρωση των συντακτών το… κλίμα της πρόσκλησης ήταν πως πρόκειται για «αποχαιρετιστήρια» συγκέντρωση, καθώς το πιθανότερο είναι η Κεραμέως, αν ξανακερδίσει η Νέα Δημοκρατία, να μη βρίσκεται μετά τις εκλογές στο Μαρούσι, αλλά να μετακομίσει σε άλλο υπουργείο. Οπως λένε μάλιστα όσοι γνωρίζουν εσωτερικές συζητήσεις, αυτό το υπουργείο μπορεί να μην είναι πολύ μακριά σε απόσταση.

Εδωσαν το «παρών»

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όσο και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αλλά και όλοι οι βουλευτές Δωδεκανήσου όλων των κομμάτων, έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού στη Ρόδο, σε μια κίνηση πολιτικού πολιτισμού από «πολιτικούς αντιπάλους», που αν και αυτονόητη δεν την κάνουν πάντα όλοι πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή