Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,1% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,1% - Το 36% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-1

Στο ερώτημα για το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα το 37% επιλέγει τον πρωθυπουργό, το 29% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η επιλογή «Κανένας» συγκεντρώνει το 27% των ερωτηθέντων, με το 7% να επιλέγει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθετη με την προηγούμενη μέτρηση, όπου η επιλογή «Κανένας» σύγκεντρωνε το 29% και βρισκόταν στην δεύτερη θέση τώρα υποχωρεί κάτω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, παρατηρείται πως στην πορεία προς τις εκλογές ενισχύεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (37% από 33%) και ο Αλέξης Τσίπρας (29% από 24%). 

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-2

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες», το 36% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (άνοδος 4 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση), το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μένει σταθερός, το 6% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 4% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 3% τον Κυριάκο Βελλόπουλο, το 2% τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ η επιλογή «Κανένας» με 23% έρχεται δεύτερη. 

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-3

Στην επόμενη ερώτηση για το αν οι ερωτηθέντες «πιστεύουν ότι αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερα, ίδια ή χειρότερα» το 41% απαντά «χειρότερα», ενώ οι επιλογές «καλύτερα» και «ίδια» ισοβαθμούν με 25%, την ώρα που 9% επέλεξε το «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-4

Η επόμενη ερώτηση της δημοσκόπησης αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης και διατυπώνεται ως εξής: «Είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;». Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε «Καθόλου», το «Λίγο», ισοβάθμισε με το «Αρκετά» συγκεντρώνοντας από 25%, ενώ πολύ ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 8% των ερωτηθέντων. 

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-5

Στο ερώτημα αν οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το 34% απάντησε «Καθόλου», το 27% «Λίγο«, το 25% «Αρκετά», το 5% «Πολύ», ενώ 9% επέλεξαν το «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-6

Η επόμενη καρτέλα επικεντρώνεται στο ΠΑΣΟΚ με το 45% των ερωτηθέντων να δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο από τη στάση του κόμματος, το 32% να δηλώνει «λίγο» ικανοποιημένο, το 12% «αρκετά» και μόλις το 1% «πολύ» ικανοποιημένο. 

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-7

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-8

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή