Θεωρείο: Το κενό στο ψηφοδέλτιο

Θεωρείο: Το κενό στο ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία ανακοινώθηκε με ένα λιγότερο άτομο από όσα προβλέπεται

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία ανακοινώθηκε με ένα λιγότερο άτομο από όσα προβλέπεται. Το κενό για πολλούς σχετίζεται με κάτι που ξεπερνά τα στενά όρια του νομού και αφορά όλη την Πελοπόννησο: εκτιμάται πως σχετίζεται με τη διερεύνηση των πιθανοτήτων συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Πέτρου Τατούλη στις περιφερειακές και το κενό στο ψηφοδέλτιο να παραμένει ως κομμάτι των συζητήσεων. Την ίδια ώρα, άλλωστε, και το ΠΑΣΟΚ, όπως σας έγραφα τις προάλλες, δεν έχει κλείσει το ψηφοδέλτιό του στον νομό, αφού εκκρεμεί η υποψηφιότητα του πρώην αντιπεριφερειάρχη του κ. Τατούλη, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Oι προβλέψεις του Γκρίνμπεργκ

Ανεμος σαφέστατης αισιοδοξίας επικρατεί στο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα, καθώς όλες οι μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο δείχνουν πως η αυτοδυναμία είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο Αμερικανός γκουρού των αναλύσεων Σταν Γκρίνμπεργκ βλέπει από τις πρώτες εκλογές τη Ν.Δ. με πάνω από 35%. Εάν ο Αμερικανός επιβεβαιωθεί, τότε δεν μιλάμε απλώς για νίκη, αλλά για νέα «εποχή Μητσοτάκη».

Καραμανλικοί στον Σαμαρά

Ξεκάθαρο στίγμα ενόψει των εκλογών έδωσε το Σαββατοκύριακο ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου, με τίτλο «Τι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε». «Για την παράταξη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «έχουμε μάθει από παλιά, όταν χρειαζόταν, από το χαράκωμα μέχρι τελευταία να δίνουμε τις μάχες με ευπρέπεια και πάντοτε γνωρίζοντας ότι αυτή η παράταξη είναι πάντα για τα δύσκολα». Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν τρεις πολύ στενοί φίλοι του Κώστα Καραμανλή: ο πρώην πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Ν.Δ. στον νομό Βάκης Φραντζής, ο κουμπάρος του Τέλης Θωμόπουλος και ο Δημήτρης Τσάμης, δίνοντας έτσι καραμανλικό άρωμα στην ομιλία του Σαμαρά.

«Δικές της εξηγήσεις»

Η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου για τη Σοφία Νικολάου μετά τις αποκαλύψεις για απευθείας αναθέσεις, εάν αναλυθεί προσεκτικά, δεν αποτελεί τη συνήθη τοποθέτηση για στέλεχος της κυβέρνησης, αλλά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. «Η κ. Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις», είπε. Προσοχή: δεν είπε «εξηγήσεις» άρα το θέμα είναι λήξαν, αλλά «τις δικές της εξηγήσεις», άρα μπορεί να υπάρχει και άλλη ανάγνωση. Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου ανέφερε για τα ψηφοδέλτια πως δεν έχουν κλείσει στο 100%, συνεπώς είναι υπό αίρεση εάν θα συμπεριληφθεί. Η ίδια η κ. Νικολάου, πάντως, κάνει λόγο για ψεύδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή