Απόφαση άρσης της ασυλίας Πολάκη

Απόφαση άρσης της ασυλίας Πολάκη

Η… μαντινάδα του βουλευτή Χανίων που συζητήθηκε στην Ολομέλεια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 157 ψήφους «υπέρ», όλες από την κυβερνώσα πλειοψηφία, δύο «κατά» από βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, καθώς και 12 «παρών» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της πλησίον του κόμματος ανεξάρτητης βουλευτού Κωνσταντίνας Αδάμου, η Βουλή αποφάσισε χθες την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Πολάκη, προκειμένου να εκδικαστεί εις βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μήνυση που του είχε υποβάλει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μαραβέγιας για «συκοφαντική δυσφήμηση». Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απέχει των κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών. Ο κ. Πολάκης στην τοποθέτησή του εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η χθεσινή ήταν η έβδομη φορά την τρέχουσα πολιτική περίοδο που ζητείται η άρση της ασυλίας του: «Πρέπει να μάθατε ότι εμένα με θρέφει ο καβγάς και με θρέφει το να βρίσκω και να αποκαλύπτω τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος», είπε μεταξύ άλλων και επανέλαβε τις κατηγορίες εναντίον του κ. Μαραβέγια, με τον «γαλάζιο» βουλευτή να τον χαρακτηρίζει «εθνικό συκοφάντη».

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε μια μαντινάδα με την οποία επέλεξε να κλείσει την ομιλία του ο κ. Πολάκης: «Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι», καθώς από ορισμένους ερμηνεύτηκε πως μπορεί να είχε αποδέκτες και στο εσωτερικό του κόμματός του, σε συνέχεια του ζητήματος που είχε ως γνωστόν προκύψει προσφάτως με τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή