ΠΑΣΟΚ: Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη θα αποδοθούν στο ακέραιο τη στιγμή που πρέπει

ΠΑΣΟΚ: Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη θα αποδοθούν στο ακέραιο τη στιγμή που πρέπει

«Η σκέψη όλων μας, αυτή τη στιγμή, είναι στις οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν, στους τραυματίες κι όσους ακόμα αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση αναφορικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, στην οποία τονίζεται ότι «η σκέψη όλων, αυτή τη στιγμή, είναι στις οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν», ενώ σημειώνεται πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

Η πατρίδα μας βιώνει από το βράδυ της Τρίτης μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη όλων μας, αυτή τη στιγμή, είναι στις οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν, στους τραυματίες κι όσους ακόμα αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. 

Πλανάται όμως κι ένα τεράστιο «γιατί», όταν υπάρχουν οι τεχνολογικές ασφαλιστικές δικλείδες για την πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων μοιραίων συμβάντων, να κρέμονται ανθρώπινες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι. Αυτές οι ώρες είναι ώρες πένθους και οδύνης. Οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει. 

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης να μεταθέτει για ακόμη μία φορά τις κυβερνητικές ευθύνες στις διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του Υπουργού του, όπως επιχείρησε με τη χθεσινή του δήλωση. Τα ερωτήματα ειδικά για τα συστήματα τηλεδιοίκησης που δεν λειτουργούν από τον Δομοκό μέχρι τη Θεσσαλονίκη είναι αμείλικτα. 

Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή