Σε βαρύ κλίμα η παράδοση του υπ. Υποδομών

Σε βαρύ κλίμα η παράδοση του υπ. Υποδομών

Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος θα είναι διαφανής, υποστήριξε ο νέος υπουργός Γ. Γεραπετρίτης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πολύ σύντομη τελετή και χωρίς να γίνουν δεκτές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους έγινε χθες η παράδοση – παραλαβή του υπουργείου Υποδομών από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή στον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι έρχεται με τρεις εντολές από τον πρωθυπουργό, να διερευνηθεί το δυστύχημα, να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και να γίνουν ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η χθεσινή τελετή έγινε σε βαρύ κλίμα και με εξαιρετικά συνοπτικές διαδικασίες. «Η πατρίδα μας βιώνει δυστυχώς μια εθνική τραγωδία. Και τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς φαίνεται πως ένα ανθρώπινο λάθος οδήγησε σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Ολα όμως θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό τρόπο», ανέφερε ο κ. Καραμανλής στη σύντομη δήλωσή του. «Για άλλη μία φορά θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Και τις πιο θερμές ευχές μου στους τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξήρε την απόφαση του κ. Καραμανλή να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη. «Αναλαμβάνω με μια ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό τις αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό τρία συγκεκριμένα πράγματα», ανέφερε. «Το πρώτο είναι να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε απώλεια ανθρώπινων ψυχών». Οπως είπε, η διερεύνηση θα είναι διαφανής, ενώ η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα μελετήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, «όχι βεβαίως για να αποδοθούν ευθύνες, καθώς αυτό αποτελεί αντικείμενο της ήδη υφιστάμενης δικαστικής έρευνας».

Ως δεύτερο στόχο του ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε τη διασφάλιση των διαδικασιών εκσυγχρονισμού των υποδομών, «ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα των έργων». Τέλος, «να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των μεταφορών στο επίπεδο των σιδηροδρομικών μεταφορών για να υπάρξει και μια εμπέδωση ασφάλειας και στην ψυχολογία των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή