Τραγωδία στα Τέμπη: Τα τέσσερα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Οικονόμου

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα τέσσερα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Οικονόμου

Ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου αναφορικά με τις ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη - «Πολιτική εκμετάλλευση της σιδηροδρομικής τραγωδίας από τον ΣΥΡΙΖΑ», η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε η Πόπη Τσαπανίδου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σημειώνεται ότι τα ερωτήματα της εκπροσώπου Τύπυ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφορούσαν -μεταξύ άλλων- το «τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός στο κέντρο τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στη Θεσσαλονίκη την επομένη της τραγωδίας», την ευθύνη για τον διορισμό του σταθμάρχη Λάρισας, τον λόγο παραίτησης το 2022 του πρόεδρου της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και το αν ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. 

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

«Την ώρα της μεγάλης οδύνης και του πόνου, εν μέσω εθνικού πένθους, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ξεκινήσει, επισήμως μάλιστα, την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας. Φαρισαϊκά ισχυρίζεται ότι ο μόνος που φέρει ευθύνη για την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ότι εκείνοι παρέδωσαν έναν σιδηρόδρομο που λειτουργούσαν όλα τέλεια», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνεχίζει:

«Δεν είναι η ώρα της κομματικής αντιπαράθεσης. Οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα, με τρόπο που δεν θα αμφισβητείται από κανέναν και με κανένα τρόπο, με αποφάσεις και υπογραφές. Απαντήσεις οφείλονται πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία, που ευλόγως αναρωτιέται για τα αίτια της τραγωδίας και οργίζεται, και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως είναι η ώρα του πένθους και του σεβασμού»

Τσαπανίδου: Τα τέσσερα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου έθεσε τέσσερα ερωτήματα αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

«Κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς και προαναγγέλλει νέες τραγωδίες», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας ότι «η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως».

«Η προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να καταφύγουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, χονδροειδείς απόπειρες συμψηφισμού και διαχρονικές δικαιολογίες, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες και αλγεινή εντύπωση» αναφέρει η κ. Τσαπανίδου και συνεχίζει:

«Επαναλαμβάνουμε ότι για όποιον πραγματικά σέβεται τις ζωές που χάθηκαν άδικα, τις οικογένειές τους, όλους όσοι αγωνιούν για το πώς και γιατί φτάσαμε στο πολύνεκρο δράμα, η αλήθεια είναι μονόδρομος», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αυτή τη στιγμή σε τέσσερα ερωτήματα:

Τι ακριβώς θα πήγαινε να εγκαινιάσει προεκλογικά στη Θεσσαλονίκη την επόμενη του δυστυχήματος; Ένα κέντρο τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης με ανύπαρκτο σύστημα;

Ποιος και πώς διόρισε έναν άνθρωπο άπειρο και ακατάλληλο στη θέση του σταθμάρχη Λάρισας και πόσες μέρες πριν το δυστύχημα είχε αναλάβει υπηρεσία;

Ποιος ο λόγος παραίτησης το 2022 του πρόεδρου της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ποια η απάντηση στα συνεχόμενα εξώδικα των εργαζόμενων;

Τέλος, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη που απέδωσε στον κ. Καραμανλή την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» να μας απαντήσει εάν αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές και μετά θα είναι κανονικά υποψήφιος».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στο τέλος ότι «σε κάθε περίπτωση να είναι όλοι βέβαιοι: Η αλήθεια είναι ο ύστατος χαιρετισμός στους νεκρούς μας».

Με πλήροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή