Οξύτητα στη Βουλή παρά το βαρύ κλίμα

Οξύτητα στη Βουλή παρά το βαρύ κλίμα

«Ο σεβασμός στη μνήμη όσων μαρτύρησαν εκείνο το καταραμένο βράδυ στα Τέμπη είναι το πρώτο και ύπατο καθήκον όλων μας», σημείωσε ο Κ. Τασούλας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, η εθνική αντιπροσωπεία τίμησε χθες και προχθές στις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια και σε επιτροπές της Βουλής τη μνήμη όσων χάθηκαν στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οταν, ωστόσο, το λεπτό σιγής ολοκληρώνεται, στελέχη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, με λίγες έως τώρα εξαιρέσεις, ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης αναφορικά με το ποιος φέρει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στους σιδηροδρόμους και το δυστύχημα.

«Ο σεβασμός στη μνήμη όσων μαρτύρησαν εκείνο το καταραμένο βράδυ στην αλλαγή του μήνα στα Τέμπη είναι το πρώτο και ύπατο καθήκον όλων μας», υπογράμμισε στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, που είχε ως αντικείμενο την έγκριση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, οι κατηγορίες και οι αντιπαραθέσεις έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους. «Σεβασμός στους νεκρούς σημαίνει σεβασμός και στην αλήθεια. Και φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποστρέφεται την αλήθεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης. «Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας.

Την ίδια στιγμή, σε συνεδρίαση επιτροπής για σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, που σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια, έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν η κ. Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα (Ν.Δ.) με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κ. Χαρά Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ) να ζητεί να πέσουν οι τόνοι: «Χρειάζεται και αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και σεβασμός», είπε χαρακτηριστικά. Μέσα σε αυτό το κλίμα, από τις εξαιρέσεις που έκαναν αίσθηση ήταν και ο κ. Αγγ. Τόλκας (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι αυτή η στιγμή αντιπολίτευσης, είναι στιγμή μεγάλης συναίσθησης και συμπαράστασης».

Ευθύνες σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταλόγισαν με διαφορετική επιχειρηματολογία το ΚΚΕ, η Ελλ. Λύση και το ΜέΡΑ25, συχνά με οξύτατο τρόπο. Ενδεικτικά, ο κ. Κυρ. Βελόπουλος χαρακτήρισε «σάπια ώς το μεδούλι» τη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή