Θεωρείο: Η διαρροή της Νικολάου

Θεωρείο: Η διαρροή της Νικολάου

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την… απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, λόγω του… δυστυχήματος στα Τέμπη, πήρε η Σοφία Νικολάου, όπως διέρρευσε η ίδια σε κάποια ΜΜΕ, λέγοντας πως θέλει πρώτα να διαλευκανθεί η υπόθεσή της. Το γεγονός ότι η πρώην γ.γ. έμπλεξε, στα όσα διέρρευσαν, το τραγικό δυστύχημα με το προσωπικό της πολιτικό μέλλον και έκανε αντιπαραβολή με τον τέως υπουργό Καραμανλή, ήταν ένα μείγμα που δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο.

Απόφαση

Οπως ανέφεραν πηγές της Πειραιώς, «επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου προκαλούν διάφορα ερωτήματα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της στήλης, αυτό έχει γίνει εδώ και δύο εβδομάδες, δηλαδή πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη. Η ενόχληση της κυβέρνησης φάνηκε και από το γεγονός πως, ενώ η ανακοίνωση αποδίδεται σε πηγές Ν.Δ., εστάλη από το ίδιο το Μαξίμου, για να γίνει σαφές πως τέτοια ώρα δεν μπορεί κανείς να παίζει με το συναίσθημα λόγω του δυστυχήματος.

Σπάσιμο υπουργείου

Μέσα στην εβδομάδα ο Γ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα για τους σιδηροδρόμους. Υπάρχουν όμως και πιο μακροπρόθεσμες σκέψεις στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως το σπάσιμο του χαώδους υπ. Υποδομών και Μεταφορών σε δύο υπουργεία, ώστε να υπάρχει καλύτερη διαχείριση.

Εκπλήξεις

Σας έγραφα πριν από λίγες ημέρες για την επικείμενη «μεταγραφή» στη Χίο του Στ. Μηχαηλίδη από τη Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη έλεγαν στη στήλη πως δεν είναι η μόνη και ο Ανδρουλάκης αθόρυβα –αυτό έκανε πάντα– ετοιμάζει και άλλες «εκπλήξεις».

Δύο μέτρα καιδύο σταθμά(ρχες)

Την εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε χθες ο πρώην υπουργός Χρ. Σπίρτζης για να μιλήσει για τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Ρωτήθηκε εάν επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύο οι σταθμάρχες και είπε ναι, προσθέτοντας πως εάν στη νυχτερινή βάρδια ήταν ένας μόνο, ήταν έμπειρος. Η πραγματικότητα είναι, όπως αποκάλυψε η «Κ», πως οι σταθμάρχες ήταν πάντα δύο την ημέρα και ένας τη νύχτα και επί ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ωστόσο ο (εκάστοτε) υπουργός ήξερε την… εμπειρία του σταθμάρχη, όπως ισχυρίστηκε ο Σπίρτζης, τότε μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς και ο υπ. Υγείας θα πρέπει να ξέρει την εμπειρία του ιατρού που χειρουργεί κτλ. κτλ.

Πρυτανεία 

Οι κυβερνητικές αλλαγές στην Κυπριακή Δημοκρατία συμπαρασύρουν μεταξύ άλλων και άλλα πόστα, όπως εκείνα των πρέσβεων. Μια από τις πιθανές αλλαγές προκαλεί έντονη ανησυχία στους πρέσβεις των δυτικών χωρών στην Ελλάδα, καθώς αυτή τη στιγμή πρύτανης του διπλωματικού σώματος στην Αθήνα, δηλαδή αρχαιότερος επικεφαλής αποστολής, είναι ο Κυριάκος Κενεβέζος, επί 8,5 χρόνια πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα. Πιθανή αλλαγή του θα φέρει στη θέση του πρυτάνεως του διπλωματικού σώματος τον αμέσως επόμενο σε αρχαιότητα, δηλαδή τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Μάσλοβ. Αν και τα καθήκοντα του πρυτάνεως του διπλωματικού σώματος είναι τυπικά, ο συμβολισμός μπορεί να είναι ισχυρός, μια και ο πόλεμος της Ουκρανίας συνεχίζεται και το θέμα φαίνεται ότι συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου, Ν. Δένδιας και Κ. Κόμπος.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή