Επίθεση ΠΑΣΟΚ στο επιτελικό κράτος

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στο επιτελικό κράτος

Στην πορεία προς τις κάλπες η Χαρ. Τρικούπη, πέραν της ανάδειξης των ευθυνών για το τραγικό δυστύ- χημα, θα εστιάσει και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αναπόφευκτα θα είναι κυρίαρχο στην προεκλογική περίοδο, εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ, και για το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί μια καλή αφορμή για να συζητηθούν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους. Ηδη τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του κόμματος επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι το μοντέλο του επιτελικού κράτους, πάνω στο οποίο δομήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, δεν έφερε τα αποτελέσματα που οι εμπνευστές του προσδοκούσαν. Ετσι, η δομή του κράτους ώστε να είναι σύγχρονο, αποτελεσματικό και να απαντάει στις ανάγκες των πολιτών είναι ένα από τα ζητήματα που το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει το προσεχές διάστημα.

Ασφαλώς στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, θέτοντας και το ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών ως μια κομβική παράμετρο ενός σύγχρονου, λειτουργικού και αποτελεσματικού κράτους. Είναι ενδεικτική η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη χθες, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προεδρείου των Ευρωσοσιαλιστών στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση που τους απηύθυνε. «Εχουμε χρέος στην Ελλάδα να οικοδομήσουμε ένα αξιόπιστο κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον. Μια ισχυρή φιλελεύθερη δημοκρατία που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια ανθεκτική οικονομία που θα μειώνει τις ανισότητες και θα δίνει προοπτική στις νεότερες γενιές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη θα επιμείνει στην ανάδειξη του προγράμματος που ήδη έχει παρουσιάσει, με αιχμή τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα της συγκυρίας: το ενεργειακό, την ακριβή στέγη, την ανάγκη δημιουργίας ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, την αναδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και του συστήματος υγείας και, υπό το βάρος της πρόσφατης τραγωδίας, το ζήτημα των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του προεδρείου των Ευρωσοσιαλιστών για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του υπογράμμισε ότι «το θέμα των υποκλοπών έχει κεντρική θέση στη δημόσια συζήτηση εδώ και οκτώ μήνες. Κυριαρχεί όμως πλέον το καταλυτικό γεγονός του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει κατά βάθος ένας κοινός παρονομαστής όσον αφορά την ποιότητα των θεσμών, τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την αποτελεσματικότητα του κράτους, το αίσθημα ασφάλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή