Βαρουφάκης για την επίθεση στα Εξάρχεια: Θα έχω πλέον αστυνομική συνοδεία

Βαρουφάκης για την επίθεση στα Εξάρχεια: Θα έχω πλέον αστυνομική συνοδεία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπό του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης πραγματοποιήσε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια.

Όπως είπε, η μύτη του είναι σπασμένη σε έξι σημεία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε, επανέλαβε όσα είχε γράψει και στο Twitter. «Eγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών», είπε και τόνισε ότι δεν θέλει να εστιάσει στην προσωπική του περιπέτεια, αλλά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το περιστατικό, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι μια ομάδα 6-7 ατόμων μπήκε στο κατάστημα, όπου βρισκόταν με παρέα, και του επιτέθηκε φραστικά. Εκείνος τούς ακολούθησε να βγουν έξω για να μιλήσουν και τότε εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ του καταλόγιζαν ότι ψήφισε μνημόνια.

Σε ό,τι αφορά τον 17χρονο που έχει συλληφθεί, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι είχε ρόλο τσιλιαδόρου. Κατά τον ίδιο, αρχηγός της ομάδας και κύριος δράστης ήταν ένας άλλος νέος 25-27 ετών.

Τέλος, ανέφερε ότι κατόπιν πιέσεων από τη γυναίκα του, θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που έχει δικαίωμα αν και δεν του είναι ούτε εύκολο, ούτε αρεστό. «Θα με κυνηγάνε» (σ.σ. οι αστυνομικοί του), είπε χαριτολογώντας ο κ. Βαρουφάκης.

Για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία», διευκρινίζοντας χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν σε όλη την χώρα, χωρίς καμιά κομματική καθοδήγηση και θα πρέπει «εμείς οι πολιτικοί να τους δώσουμε την ευκαιρία να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα».

Στη συνέχεια, έκανε μια αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία των τρένων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως το σπάσιμο του ΟΣΕ σε δύο μέρη, με τον τρόπο που έγινε από το 2010 και μετά, είναι η αιτία για τα όσα ακολούθησαν, καθώς η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν το μόνο δυστύχημα που έγινε σε αυτήν την περίοδο.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σε συνομιλία που είχε το 2015 με τον εκπρόσωπο της τρόικα κ. Κοστέλο, έλαβε την απάντηση ότι η τρόικα είχε ήδη αποφασίσει ότι τα τρένα θα πάνε στην κρατική ιταλική εταιρεία, όπως αντίστοιχα τα περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές, είπε ότι το Συνέδριο του ΜέΡΑ25 έχει αποφασίσει πως για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προεκλογική προγραμματική σύγκλιση, κάτι το οποίο δεν υπάρχει τώρα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή