ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για δικαίωση Γεωργίου: Απάντηση σε όσους «κερδοσκόπησαν» πολιτικά

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει: «Ο κ. Γεωργίου στοχοποιήθηκε τόσο από τη Ν.Δ. όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πως τάχα "φούσκωσε το έλλειμμα" για να εξυπηρετήσουν το αντιμνημονιακό τους δόγμα των ανέξοδων λύσεων».

ΠΑΣΟΚ για δικαίωση Γεωργίου: Απάντηση σε όσους «κερδοσκόπησαν» πολιτικά

«Η δικαίωση του Ανδρέα Γεωργίου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνιστά μια ακόμη ηχηρή απάντηση κατά όσων “κερδοσκόπησαν” πολιτικά καλύπτοντας τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας του 2008-2009 από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Στη συνέχεια, η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε: «Ο κ. Γεωργίου στοχοποιήθηκε τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πως τάχα “φούσκωσε το έλλειμμα” για να εξυπηρετήσουν το αντιμνημονιακό τους δόγμα των ανέξοδων λύσεων των Ζαππείων και του “ενός νόμου ενός άρθρου”.

Εγείρει, όμως, η απόφαση σημαντικά θέματα σε σχέση με το κράτος δικαίου και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα, καθώς το Ε.Δ.Δ.Α. αναγνωρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη του ανθρώπου που αποκάλυψε τις παθογένειες που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φτάνοντας τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Κατόπιν αυτού, είναι επιβεβλημένη η συμμόρφωση με την εν λόγω απόφαση του Ε.Δ.Δ.Α. ενώπιον του Αρείου Πάγου», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr