ΣΥΡΙΖΑ: Συγγνώμη Πολάκη με το βλέμμα στις λίστες

ΣΥΡΙΖΑ: Συγγνώμη Πολάκη με το βλέμμα στις λίστες

Με επιστολή στον Τσίπρα ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτηση που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων – Ανοικτή η παραμονή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παρά πέντε της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά θετικά, αφού με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε συγγνώμη για το «αντάρτικο» που είχε σηκώσει λίγο πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στη δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με τον Μιχάλη Χαιρετάκη και την επιμονή του να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Οσον αφορά τις απειλές για «εκκαθαρίσεις» και την ιδεολογική πλατφόρμα που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο και ερμηνεύθηκαν ως «καρφί» προς τον πρόεδρο, ο βουλευτής Χανίων υποστήριξε ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης κοινοποίησε την επιστολή του και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Είναι αυτονόητο ότι παρά το γεγονός πως η σημερινή σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη για το δυστύχημα των Τεμπών, πλέον το θέμα της παραμονής του ή μη στα ψηφοδέλτια θα μπει επίσημα στο τραπέζι. Η είδηση της επιστολής βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεδρίαση με τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού. «Είναι μια καινούργια εξέλιξη, ας σκεφτεί ο καθένας, αλλά να μην προκαταλάβουμε την Πολιτική Γραμματεία», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, η πιθανότητα να παραμείνει στα ψηφοδέλτια είναι πλέον ορατή. «Να τον ακούσουμε να δούμε τι θα πει», τόνισε μέλος του διευρυμένου οργάνου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η «Κ» είχε από χθες δημοσιεύσει πως είναι σε εξέλιξη κάποιες διεργασίες στελεχών που πιστεύουν πως η συστράτευση όλων των δυνάμεων αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο από την «προεδρική πτέρυγα» και ακόμα περισσότερο από την «Ομπρέλα» έβλεπαν πως θα μπορούσε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αν υπάρξει μια κίνηση μεταμέλειας από την πλευρά του.

Ο Παύλος Πολάκης στην επιστολή του ζήτησε συγγνώμη και για τη στοχοποίηση προσώπων: «Η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων – δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα», αναφέρει.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή