Οικονόμου: Ο «πολακισμός» είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου: Ο «πολακισμός» είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν κρυφτήκαμε ούτε στιγμή πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είπαμε ότι φταίνε μόνο οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι εμείς», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – πως για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη «δεν κρυφτήκαμε ούτε στιγμή πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είπαμε ότι φταίνε μόνο οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι εμείς». Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Πολάκη σημειώνοντας πως «ο “πολακισμός” είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Ρήξη με τις εστίες που γέννησαν την τραγωδία των Τεμπών»

«Η τραγωδία των Τεμπών με την τραγική διάσταση της απώλειας των συμπολιτών μας, τόσο νέων παιδιών, τον πόνο των συγγενών, δημιούργησε θυμό, αγανάκτηση, οργή και εν τέλει ένα φοβερό ταρακούνημα στη σκέψη πάρα πολλών συμπολιτών μας. Ήταν απολύτως φυσιολογικό αυτό. Η τραγωδία αυτή συνέβη με εμάς στο τιμόνι της χώρας και η κοινωνία, που έχει μάθει και την έχουμε συνηθίσει σε πολύ υψηλές απαιτήσεις, έχει ερωτηματικά, έχει αμφιβολίες. Είναι στο δικό μας χέρι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη αυτών των πολιτών με ειλικρίνεια, με επιμονή στη λογική, χωρίς καμία συγκάλυψη για την τραγωδία, με σχέδιο για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, με την ανασυγκρότησή τους συνολικά, αλλά και με συνέπεια και ακόμη μεγαλύτερη επιμονή στη ρήξη με τις εστίες που γέννησαν την τραγωδία των Τεμπών», ανέφερε ο κ. Οικονόνομου σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη.

Ενώ συνέχισε ξεκαθαρίζίντας πώς «όποιο στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας είτε από δημοσιογραφική έρευνα, είτε από την έρευνα της Επιτροπής και πολύ περισσότερο από τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αξιολογηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, έτσι ώστε σε όλα τα επίπεδα, όπου απαιτείται, να καταλογιστούν οι ευθύνες και να αποδοθούν δίκαια». 

«Εμείς δεν κρυφτήκαμε ούτε στιγμή πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είπαμε ότι φταίνε μόνο οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι εμείς. Δεν εξαφανίσαμε κανένα πολιτικό μας στέλεχος που είχε εμπλοκή ή ανάμειξη με τον οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση του Υπουργείου ή του Οργανισμού ή οπουδήποτε. Η αλήθεια θα απαντήσει και στα ψέματα και στις συκοφαντίες και στις υπερβολές. Είναι αυτό που απαιτεί η κοινωνία», ανέφερε ακολούθως. 

«Ηρθε η ώρα οι θυσίες να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία»

Σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Από τα 650 ευρώ που ήταν το 2019, το 2023 ανεβαίνει στα 780 ευρώ. Μέσα σε μια περίοδο, που κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Προφανώς και οι δυσκολίες παραμένουν. Μην ξεχνούμε, όμως, ότι κοντά σ’ αυτό υπάρχει το επίδομα στέγασης το market pass, το επίδομα θέρμανσης, που αυξήθηκε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια». 

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του τόνιζε ότι «οι Έλληνες έκαναν μεγάλες θυσίες για να μείνει η πατρίδα όρθια -οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες- την περίοδο των Μνημονίων, των κρίσεων. Ήρθε η ώρα οι θυσίες να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα σχέδιο, που θα φέρνει επενδύσεις, με μια οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα μπορεί να στηρίξει αυτή την αύξηση των αποδοχών». 

«Ο “πολακισμός” είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος, όσον αφορά την υπόθεση Πολάκη, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα δείχνει ολοφάνερα την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν. Είναι ο δρόμος της ακρότητας και του διχασμού, η έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία, η οποία αναζητά σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς, σταθερότητα και ομαλότητα».

Υποστήριξε ότι «μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη βρίσκεται το πνεύμα του κ. Τσίπρα» και ότι «ο “πολακισμός” είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η κεντρική πολιτική γραμμή», ενώ σχολίασε ότι «Η χώρα και η δημοκρατία έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την τοξικότητα και τις ακρότητες». 

«Είμαστε υποψιασμένοι, είμαστε πολύ-πολύ περισσότεροι αυτοί που θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει στη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε πολύ-πολύ περισσότεροι αυτοί που ξέρουμε ότι οι ιδέες που παράγουν πολιτικές που λύνουν τα προβλήματα των ανθρώπων, έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις κορώνες και τις απειλές. Είμαστε πολύ-πολύ περισσότεροι αυτοί που ξέρουμε ότι η χώρα δεν πρέπει και δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω σε ένα δρόμο που έχει ρότα προς τα βράχια», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή