Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης

Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης

Δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση για την υπόθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων τελευταίων ετών που είχε υποβάλλει, καθώς και για τη συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρείες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με την ποινική δικαιοσύνη είναι ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής (ανήκε στη Νέα Δημοκρατία) Ανδρέας Πάτσης, μετά την άσκηση εις βάρος του ποινικής δίωξης για ανακριβείς δηλώσεις στο «πόθεν έσχες» και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή μέσω παρένθετου προσώπου.

Η δίωξη εις βάρος του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, διότι έχει δικηγορική ιδιότητα, και για την ποινική εμπλοκή του αρμόδιο είναι το εφετείο.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, μαζί με τον Α. Πάτση διώκονται ποινικά η πρώην και η νυν σύζυγός του για παραβάσεις που σχετίζονται με τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες», αλλά και για τη συμμετοχή σε εταιρείες μέσω παρένθετου προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα που του καταλογίζονται από το 2019 έως και το 2022 (κατά τη βουλευτική του θητεία), καθώς, από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, προέκυψε ότι δεν δήλωσε ακίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του, ή τα δήλωσε σε λιγότερα τετραγωνικά, ενώ παράλληλα απέκρυψε τη συμμετοχή του σε εταιρείες στην αλλοδαπή μέσω παρένθετου προσώπου, κάτι που δεν επιτρέπεται για τους βουλευτές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, δεν δήλωσε πισίνα σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη που ανήκε στην πρώην σύζυγό του.

Δήλωσε ψευδώς περιουσιακό στοιχείο (αγροτεμάχιο) στο Λουτράκι, εμφανίζοντάς το να έχει συνολική έκταση 2.635 τ.μ., αντί 4.029 που ήταν στην πραγματικότητα.

Στη δήλωση «πόθεν έσχες» για το 2021 εμφάνισε λιγότερα εισοδήματα για τη σύζυγό του, 15.149 αντί 37.694 ευρώ.

Επίσης, σε οκτώ δανειακές υποχρεώσεις της δικηγορικής εταιρείας του από τράπεζα του εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις οφειλές που είχε, ενώ δεν δήλωσε ότι μετείχε ο ίδιος και η σύζυγός του σε εταιρείες με έδρα την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την υπόθεση Πάτση, που είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, θα ακολουθήσει κύρια ανάκριση από εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να οριστεί σύντομα από την Ολομέλεια Εφετών.

Η δίωξη εις βάρος του είναι -κατά τον νόμο- πλημμέλημα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή