Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της Μυκόνου

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της Μυκόνου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία θα προεδρεύει ο πρωθυπυργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιείται, με αντικείμενο συζήτησης θέματα τα οποία αφορούν το νησί της Μυκόνου. 

Η σύσκεψη αυτή λαμβάνει χώρα στη σκιά της πρόσφατης υπόθεσης ξυλοδαρμού αρχαιολόγου, αλλα και των απειλών που δέχθηκε συνάδελφός του.

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, συνάδελφος του Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή ΚΑΤ, δέχτηκε ένα μήνυμα απειλητικό με ψευδές περιεχόμενο, το οποίο αναφερόταν σε μια συμφωνημένη χρηματική δοσοληψία για μια τακτοποίηση που υποτίθεται ότι θα έκανε η αρχαιολόγος στον αποστολέα του μηνύματος. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του sms, η αρχαιολόγος είχε δήθεν λάβει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά αθέτησε τη συμφωνία.

Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στην απόφαση αναστολής έκδοσης αδειών για τις εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο, δήλωνε ότι «η Πολιτεία δεν εκβιάζεται και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου (Μανώλη Ψαρρού) θα τιμωρηθούν».

Στη σημερίνη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή