Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Πολιτικά εξωφρενική και θεσμικά ασεβής η θέση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Πολιτικά εξωφρενική και θεσμικά ασεβής η θέση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ψηφίστε και ο πρωθυπουργός θα είναι ο «άγνωστος Χ» δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική στάση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τα όσα δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

«Η θέση του κ. Ανδρουλάκη για τον Πρωθυπουργό της χώρας, για τον άνθρωπο που θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας την επόμενη περίοδο, εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική. Ο κ. Ανδρουλάκης ούτε λίγο ούτε πολύ τι λέει; Ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας:

«Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, συνιστά και πρόκληση και στη δημοκρατική τάξη με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν αυτοί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Από την άλλη, εντάξει ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει όλο αυτόν τον καιρό σε επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων, σε ασάφεια. Το μόνο που είναι πολύ καθαρό η νοσταλγία του για τη ρητορική και το ύφος της δεκαετίας του ’80. Όμως σε αυτό το ζήτημα, το ζήτημα του ποιος θα είναι πρωθυπουργός της χώρας, δεν μπορεί κάποιος να είναι ασαφής και να παραπέμπει στον άγνωστο Χ, εκτός αν θεωρεί ότι το κόμμα του είναι ένα κόμμα που δεν θέλει να παίξει ρόλο στην πορεία της χώρας την επόμενη μέρα, αντιλαμβάνεται ότι είναι ένα κόμμα που αναζητά απλώς ψήφο διαμαρτυρίας ή εκτός αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που ενδεχομένως είναι προειλημμένη απόφαση στο μυαλό του η συμπόρευση, η διασταύρωση στην αρχή και η συμπόρευση στη συνέχεια, στο πλαίσιο μιας προοδευτικής, όπως την έχει χαρακτηρίσει, διακυβέρνησης, με τον κ. Τσίπρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή του συνέντευξη, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες, υπογράμμισε ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο εμφανίστηκε θετικός σε τρίτο πρόσωπο, λέγοντας: «Δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή