Μητσοτάκης: Συνάντηση την Παρασκευή με Μελόνι και Κόστα

Μητσοτάκης: Συνάντηση την Παρασκευή με Μελόνι και Κόστα

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζόρτζι Μελόνι και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα θα έχει το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ελληνα πρωθυπουργού, με στόχο να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα. 

Μητσοτάκης: Προστατευμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων

«Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αναφερόμενος στην αύξηση επιτοκίων, είπε ότι πιέζει και τους Ελληνες δανειολήπτες, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ότι οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες».

Ανταγωνιστικότητα και εμπόριο στην ατζέντα του δείπνου των «27»

Το βράδυ της Πέμπτης, στο δείπνο των ηγετών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η συζήτηση των «27» επικεντρώθηκε στο εμπόριο υπό τις συνθήκες του νέου γεωπολιτικού πλαισίου, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, συζητήθηκε και το θέμα της ενέργειας και κυρίως οι τρόποι διασφάλισης του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, ενόψει της περιόδου αποθήκευσης αερίου. Μεγάλο μέρος των συνομιλιών επικεντρώθηκε στο κομμάτι της «ενεργειακής μετάβασης».

Στη σχετική συζήτηση υπήρξε παρέμβαση του Ελληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι κρίσιμα τα δίκτυα και η επένδυση σε αυτή «τη ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή