Ανδρουλάκης: Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί

Ανδρουλάκης: Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί

«Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά την επίσημη αναγγελία Μητσοτάκη για εκλογές στις 21 Μαϊού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δίνοντας απαντήσεις για το ζήτημα του «διπλού βέτο» που έθεσε στο ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Τσίπρα ή Μητσοτάκη, όσο και για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε προηγούμενη συνέντευξη του, είχε θέσει ως όρο συνεργασίας το να μην βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού τόσο ο νυν πρωθυπουργός, όσο και ο νυν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Νέα εποχή με προγραμματικές συνεργασίες»

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το εν λόγω ζήτημα του προσώπου του πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί» 

«Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και ακολούθως υποστήριξε πως ο ίδιος απέναντί τους έχει «ένα συγκριτικό πλεονέκτημα». «Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη

Όσον αφορά την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».

Ενώ σε ερώτηση σε σχέση με τις πρόσφατε δηλώσεις και αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το άτομο που το είπε αυτό, έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν. Όλοι λειτουργούμε με κανόνες και με βάση την προοπτική της παράταξης».

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή