Ηλίας Κασιδιάρης: Πειθαρχικός έλεγχος για τις αναρτήσεις μέσα από τη φυλακή

Ηλίας Κασιδιάρης: Πειθαρχικός έλεγχος για τις αναρτήσεις μέσα από τη φυλακή

Αν και δεν διαθέτει κινητό, δημοσιεύονται μηνύματα στο Διαδίκτυο.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πειθαρχικό έλεγχο προχωρούν οι αρχές για τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος που αναρτώνται μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι έγκλειστος στην φυλακή Δομοκού, χωρίς να του επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 

Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, την οποία και εκτίει.

Σύμφωνα με πηγές από τη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, που επικαλείται η ΕΡΤ, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής Δομοκού, παρουσία του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα.

Το συμβούλιο θα εξετάσει εάν ο Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του για προσωπικά θέματα, όπως προβλέπεται, αλλά και για άλλους λόγους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο διαδίκτυο έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του – βίντεο με μηνύματα στα οποία ακούγεται ο ίδιος.

Πηγές από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη μεταφέρουν ότι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, για συνομιλίες που ηχογραφούνται και στη συνέχεια αναρτώνται στο Διαδίκτυο. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ελέγχεται ο Η. Κασιδιάρης. Στις 26 Μαΐου 2021 η τότε γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθεί και να αξιολογηθεί ποινικά η δραστηριότητα του Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με «ομιλία εξ αποστάσεως» και διεύθυνση συγκέντρωσης ομάδας. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή