Εύα Καϊλή: Βγήκε με «βραχιολιάκι» από τη φυλακή έπειτα από 4 μήνες κράτησης

Εύα Καϊλή: Βγήκε με «βραχιολιάκι» από τη φυλακή έπειτα από 4 μήνες κράτησης

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα βρίσκεται πλέον η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, αφού πριν από λίγη ώρα αποχώρησε συνοδεία του Ελληνα συνηγόρου της από τις φυλακές Χάρεν, ύστερα από κάτι παραπάνω από τέσσερις μήνες κράτησης της.

Καταβλήθηκαν αρκετές προσπάθειες εκ μέρους του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ώστε να διευθετηθούν άμεσα οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα επέτρεπαν στην πολιτικό να βγει από τη φυλακή ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, προκειμένου να περάσει τις μέρες του Πάσχα με το παιδί της.

Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα συνεχιστεί με το καθεστώς «ηλεκτρονικής παρακολούθησης» (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) μετά την αιφνιδιαστική σχετική απόφαση του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα πριν από την προκαθορισμένη ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου. Θα μιλήσουμε σύντομα», δήλωσε η κ. Καϊλή σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία της στις Βρυξέλλες.

 

Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση του ανακριτή πάντως την περασμένη Τρίτη και για τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Χθες ο Ελληνας συνήγορος της κα Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επέμεινε μάλιστα ότι η πελάτισσά του έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και πως αν δεν αθωωθεί, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα: «Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», τόνισε για να προσθέσει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοικία της και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό της αποτύπωμα». Για τον συνήγορό της αυτό αποτελεί ένα «ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο» της μη ενοχής της.

Καθώς η έρευνα των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο διαφθοράς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τόσο τον ανακριτή όσο και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα «με ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει».

Η επόμενη «μάχη» για τους συνηγόρους της κα Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, είναι να αποδείξουν ότι είναι αναξιόπιστη η μαρτυρία του τέως ευρωβουλευτή Πιερ- Αντόνιο Παντσέρι σε ό,τι αφορά την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

«Πρόκειται για χυδαίο παραμύθι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος και υπενθύμισε ότι ο Παντσέρι ξεκίνησε να μιλάει για την Καϊλή αμέσως μετά τη συμφωνία συνεργασίας με τις δικαστικές αρχές από τον περασμένο Ιανουάριο, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του. Τότε, ανέφερε ο Ελληνας δικηγόρος, ο κ. Παντσέρι δήλωσε ότι «μάλλον άκουσε πως είχε δεχθεί η Εύα Καϊλή χρήματα για τις ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2019». «Υπάρχουν, όμως, συντριπτικά στοιχεία βεβαίας χρονολογίας ότι αυτά δεν έχουν συμβεί», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή