Qatargate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η Εύα Καϊλή – Συνεχίζονται οι έρευνες

Qatargate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η Εύα Καϊλή – Συνεχίζονται οι έρευνες

Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα συνεχιστεί με το καθεστώς «ηλεκτρονικής παρακολούθησης» (ηλεκτρονικό βραχιολάκι)

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η Εύα Καϊλή καθώς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής αποχώρησε από τις φυλακές Χάρεν συνοδεία του Έλληνα συνηγόρου της και, από εδώ και στο εξής, θα βρίσκεται σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού.

Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέβαλε προσπάθειες ώστε να διευθετηθούν γρήγορα οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα επέτρεπαν στην πολιτικό να βγει από τη φυλακή προκειμένου να περάσει τις μέρες του Πάσχα με το παιδί της.

Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα συνεχιστεί με το καθεστώς «ηλεκτρονικής παρακολούθησης» (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) μετά την σχετική απόφαση του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα πριν από την προκαθορισμένη ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου. Θα μιλήσουμε σύντομα», δήλωσε η κ. Καϊλή σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία της στις Βρυξέλλες.

 

Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση του ανακριτή την περασμένη Τρίτη και για τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Χθες ο Ελληνας συνήγορος της κα Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επέμεινε ότι η πελάτισσά του έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και πως αν δεν αθωωθεί, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα: «Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», τόνισε για να προσθέσει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «στις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοικία της δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό της αποτύπωμα». Για τον συνήγορό της αυτό αποτελεί ένα «ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο» της μη ενοχής της.

Η δίκη θα γίνει σε 2 χρόνια. Γίνονται προσπάθειες επίσπευσής της, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμη τελειώσει και πλέον μπαίνει στο δεύτερο στάδιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της αποφυλάκισης, η κ. Καϊλή και η ομάδα της κρατούν προς το παρόν τα χαρτιά τους κλειστά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, δύο εισαγγελείς από το Μιλάνο βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες για ανταλλαγή στοιχείων με τις βελγικές αρχές.

Οι συνομιλίες και οι κινήσεις της ευρωβουλευτή θα καταγράφονται 24 ώρες το 24ωρο, ενώ για να βγει από το σπίτι χρειάζεται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Συνήθως, στο Βέλγιο, πρέπει να σταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24 ώρες πριν, που να ενημερώνει ότι θα υπάρξει μετακίνηση, αλλιώς εάν βγει από την προκαθορισμένη περίμετρο το βραχιολάκι δίνει σήμα.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται και στο εάν η κ. Καϊλή θα θελήσει να επιστρέψει στις εργασίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει διαδικτυακά. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα διότι αναμένεται η αντίδραση και από την πλευρά του Κοινοβουλίου, καθώς η κ. Καϊλή φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή