Εκλογικά: Αναζητώντας την πηγή της διαρροής στις Βρυξέλλες

Εκλογικά: Αναζητώντας την πηγή της διαρροής στις Βρυξέλλες

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η εκλογική δεξαμενή των ΛΟΑΤΚΙ+ θεωρείται ένας χώρος με διακριτά χαρακτηριστικά από τα κόμματα. Ετσι τον αντιμετωπίζουν και με αυτόν τον τρόπο κινήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξή του για τα 20 χρόνια του περιοδικού «Antivirus» υποσχέθηκε ότι η επόμενη κυβέρνησή του θα ψηφίσει άμεσα τον γάμο για όλα τα πρόσωπα. Από την κυβερνητική πλευρά η ισορροπία σε αυτά τα ζητήματα είναι πολύ πιο δύσκολη δεδομένου του συντηρητικού πυρήνα της Ν.Δ. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια με βασικό μοχλό τον πολύ δραστήριο οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, έχει γίνει μια προσπάθεια η Ν.Δ. να απευθυνθεί και σε κοινά που βρίσκονται πολύ έξω από τον ιδεολογικό (από πλευράς νοοτροπίας) πυρήνα της.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Τσίπρας στο Λαύριο ή Κουτσούμπας στο Λαύριο; Το δίλημμα μοιάζει σουρεαλιστικό, αλλά δεν είναι καθώς φαίνεται ότι στο ΚΚΕ έχουν επιλέξει να πλαγιοκοπούν τον ΣΥΡΙΖΑ όπου θεωρούν πως υπάρχει περιθώριο. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε πριν από δύο ημέρες το Λαύριο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε εκεί χθες, με μία μέρα διαφορά. «Ηρθε ο κ. Τσίπρας προχθές και δεν είπε κουβέντα για τα τεράστια αυτά θέματα των λαϊκών αναγκών», είπε χθες ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο γεγονός ότι παρά την τεράστια οικιστική ανάπτυξη και μεταφορά οικονομικής δραστηριότητας στην Ανατολική Αττική, δεν υπάρχει κανένα νοσοκομείο που να εξυπηρετεί τους πολίτες της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι προχθές ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε γενικότερα στα οικονομικά θέματα, την ακρίβεια, ενώ –δεδομένων των συνθηκών– δεν μπορούσε να ξεφύγει από την υπόθεση Γεωργούλη. Ειρωνεύτηκε, με την ευκαιρία και τον βουλευτή της Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος θεώρησε την ανέγερση νοσοκομείου στην περιοχή ως καλή ιδέα.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Εκλογικά: Αναζητώντας την πηγή της διαρροής στις Βρυξέλλες-1Το πορτρέτο του Αδώνιδος Γεωργιάδη – Ντόριαν Γκρέι (φωτ.) στην Ελευσίνα μια φορά. Ο κ. Γεωργιάδης δεν χρειάζεται την αρωγή κανενός για να βρει την οδό προς τη δημοσιότητα, είναι από μόνος του ένα επικοινωνιακό φαινόμενο. Φόντο είναι τα πάντα: Τα social media, τα τηλεπαράθυρα, τα καφάσια στις λαϊκές, τα αρνιά στην κρεαταγορά, τα ναυπηγεία, τα σπίτια συντηρητικών κυριών που διοργανώνουν προεκλογικές συνεστιάσεις στη Φιλοθέη, στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην έρημο, στην παραλία (στη Μύκονο ή τη Σαλαμίνα). Περιστασιακοί φωτογραφικοί σύντροφοι είναι οι πάντες: Με τον πρωθυπουργό, με τους συναδέλφους του υπουργούς, με τους αντιπάλους του τού ΣΥΡΙΖΑ στα παράθυρα (και πίσω από αυτά), με την Ευγενία Μανωλίδου, με τους υιούς του Περσέα και Αλκαίο, με αγνώστους στον δρόμο, με όρθιους και καθιστούς. Την προ-τηλεοπτική εποχή θα ήταν ο κλασικός υποψήφιος που μπορούσε σε ένα πρωινό να προλάβει να παρευρεθεί σε 10 γάμους, 10 βαφτίσια και 10 κηδείες. Εν ολίγοις ο άνθρωπος δεν παίζεται. Η ζωγραφική κλωνοποίησή του από τον εργαζόμενο των Ναυπηγείων Ελευσίνας, δεν είναι παρά το τελευταίο επεισόδιο ενός ασταμάτητου σίριαλ με διαρκή πρωταγωνιστή τον αεικίνητο Αδωνι Γεωργιάδη. Το ουσιαστικό σκέλος της εκδήλωσης (δηλαδή την Ανάπτυξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια) δεν «έπαιξε» και πολύ, αλλά δε βαριέσαι. Εκλογές έχουμε.

Ο ΤΟΠΟΣ

Η Λαμία. Εκεί επιστρέφει ο μέχρι χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κλείνοντας έναν κύκλο περίπου 20 μηνών σε αυτή τη θέση, η οποία σε όλη την τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν μια ηλεκτρική καρέκλα διαρκείας. Ως υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας ο κ. Οικονόμου δεν θα μπορούσε να συνεχίσει εκ των πραγμάτων, λόγω του προεκλογικού περιορισμού εμφανίσεων. Κάποιοι λένε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ανυπομονούσε να ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία μήπως και… ξεκουραστεί. Οποια εξήγηση και αν είναι πιο αξιόπιστη, η σκυτάλη πια έχει περάσει στον Ακη Σκέρτσο και ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να παλέψει σε μια περιφέρεια με… τσάρο. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υποψήφιος και αυτός στην πατρογονική περιφέρειά του της Φθιώτιδας, θεωρείται το απόλυτο φαβορί, οπότε εκ των πραγμάτων οι υπόλοιποι υποψήφιοι μάχονται για τις θέσεις από 2 και κάτω.

Η ΑΤΑΚΑ

«Και ξαφνικά διακινείται ένα όνομα και βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη διακίνηση του ονόματος. Το ξέρουμε το όνομα. Και πήρα να ρωτήσω και μου είπαν και το όνομα. Δεν είναι δικό μου θέμα να πω. Να το πει το κόμμα μου». Ο Ανδρέας Λοβέρδος ουσιαστικά υπονόησε ότι στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πολύ καλά ποιος/ποια προώθησε το όνομα της δικηγόρου που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη. Οχι του λογαριασμού που το ανάρτησε για πρώτη φορά στο Twitter, αλλά του αρχικού πληροφοριοδότη. Ο επόμενος γύρος αντιπαράθεσης θα εκτυλιχθεί γύρω από την πηγή της διαρροής στις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή