Αμεση ανάλυση: H χαριστική βολή στο «τέρας»

Αμεση ανάλυση: H χαριστική βολή στο «τέρας»

Η εισβολή χρυσαυγιτών στον χώρο του δημαρχείου Καλαμαριάς, όπου φιλοξενείτο έκθεση ζωγραφικής καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, θα πρέπει να μας αφυπνίσει ως κοινωνία, με πρώτες τις αρχές.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισβολή χρυσαυγιτών στον χώρο του δημαρχείου Καλαμαριάς, όπου φιλοξενείτο έκθεση ζωγραφικής καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να μας αφυπνίσει ως κοινωνία, με πρώτες τις αρχές.

Νομίσαμε ότι με τη φυλάκιση πρωτοκλασάτων στελεχών της Χ.Α. για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξεμπερδέψαμε με το ναζιστικό καρκίνωμα.

Γεγονότα όπως αυτό της Καλαμαριάς, ή οι κομματικές κονταρομαχίες για τη συμμετοχή Κασιδιάρη, με τάχα δημοκρατική προβιά, στις εκλογές, ωστόσο, μας διαψεύδουν.

Επιβεβαιώνεται η ρήση του Βιετναμέζου Χο Τσι Μινχ, κατά την οποία «το πτώμα όσο το αφήνεις άταφο, αρχίζει να ελπίζει ότι θα ζήσει».

Η δημοκρατία χαλάρωσε και επέτρεψε στο «πτώμα» της Χρυσής Αυγής να αναρρώσει και να (την) απειλεί και πάλι. Πλην της Βουλής, φιλοδοξεί να επιστρέψει και στο «πεζοδρόμιο», εκεί όπου την περίοδο της «αντισυστημικής» έκρηξης «δοξάστηκε» καταστρέφοντας, δέρνοντας και σκοτώνοντας.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Το θηρίο δεν εξοντώθηκε. Εισαγγελική λειτουργοί(!) με «γραβάτες» εκπροσωπούν «φουσκωτούς» με μαχαίρια και σιδηρογροθιές, σαν αυτούς που μπούκαραν στην Καλαμαριά.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, αναρωτήθηκε αν «το κόμμα που βαρύνεται με μια δολοφονία μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή». Η λογική και η δημοκρατία λένε «όχι».

Κατά τον τέως αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Κανελλόπουλο, η απάντηση είναι καταφατική -δεν τρέχει τίποτα, δηλαδή – αφού και ο ίδιος σχεδίαζε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας!

(Σημ.: Τόσα χρόνια η Δικαιοσύνη έκρυβε στα σπλάχνα της και επιβράβευε, αναδεικνύοντας στα ύπατα αξιώματά της ένα τέκνο της που μισεί το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο η ίδια, εκ του ρόλου της, οφείλει να υπερασπίζεται).

Τώρα, οι πολίτες έχουμε την ευκαιρία, με την ψήφο μας, να δώσουμε τη χαριστική βολή στο «τέρας», και βεβαίως η Δικαιοσύνη να προστατεύσει τη δημοκρατική ομαλότητα.

Εως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, πάντως, δεν είχε διαταχθεί ούτε καν εισαγγελική έρευνα για το «ντου» των χρυσαυγιτών στην Καλαμαριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή