Βαρουφάκης: Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη – Το λέω με βαριά καρδιά

Βαρουφάκης: Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη – Το λέω με βαριά καρδιά

«Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη (...) αλλά δεν είναι ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει τη Δημοκρατία να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους του»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετος στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

Ερωτηθείς αν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Όχι, το λέω με βαριά καρδιά. Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αυγό του φιδιού, αλλά αυτά παθαίνουμε μετά το 2008. Αλλά δεν είναι ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει τη Δημοκρατία να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους του».

«Εμείς, ως ΜέΡΑ25 καταψηφίσαμε την τροπολογία. Δεν υπάρχει τρόπος να φωτογραφίσεις, να ορίσεις τι σημαίνει ναζισμός, τι σημαίνει ρατσισμός, τι σημαίνει αυτό το όνειδος, το μόρφωμα. Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες, στους μαζικούς χώρους, σε όλες τις γωνιές της κοινωνίας, ειρηνικά, βεβαίως, αλλά πρέπει να εξαφανιστούν, γιατί πρέπει να κερδίσουμε τους ανθρώπους που ρέπουν προς το ναζισμό επειδή έχουν μια οργή μέσα τους για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, τα οποία δεν μπορούν να τα εκφράσουν αλλιώς».  

Αναφορικά με το σχέδιο «Δήμητρα», ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε ότι το σχέδιο του κόμματος είναι να λειτουργήσει σε ευρώ: «το έχουμε δουλέψει χρόνια τώρα», χαρακτηρίζοντάς το «καινοτόμα λύση για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης».

«Σε χώρες που έχουν τις δικές τους κεντρικές τράπεζες ένα τέτοιο σύστημα θα χτιστεί πάνω στην κεντρική τράπεζα, σε χώρες που δεν έχουν τις δικές τους κεντρικές τράπεζες θα χτιστεί πάνω στο αντίστοιχο taxisnet του υπουργείου Οικονομικών, δωρεάν συναλλαγές. Όλη αυτή η δαιμονοποίηση και εμού και του ΜέΡΑ25 είναι γιατί 2 δισεκατομμύρια ευρώ κερδίζουν οι τραπεζίτες από τα χαράτσια που σας βάζουν όταν κάνετε μία τραπεζική συναλλαγή. Αυτό θα είναι δωρεάν», υποστήριξε.

Αναφορικά πάντως με το αν το ΜέΡΑ25 έχει σχέδιο για άλλο νόμισμα, απάντησε: «Βεβαίως. Νομίζετε ότι η Γερμανία δεν έχει σχέδιο για μάρκο; Το ευρώ είναι ένα επισφαλές νόμισμα, το γνωρίζουν όλοι αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλεις να βγεις».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή