Μητσοτάκης: Περιοδείες «εκτός έδρας»

Μητσοτάκης: Περιοδείες «εκτός έδρας»

Τα «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται λίγο πριν από τις κάλπες ο πρωθυπουργός

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο νομούς με πολύ υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση σε εκλογικές περιφέρειες όπου η Ν.Δ. έχει χαμηλότερη δυναμική από την πανελλαδική της. Η περιοδεία ξεκίνησε από την Ηλεία, όπου ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε σε Λεχαινά, Αμαλιάδα και Πύργο. Το 2019 στην Ηλεία η Ν.Δ. είχε λάβει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 34,8% και το ΠΑΣΟΚ 14,8%, αποτυπώνοντας πόσο ρευστή είναι η κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα Λεχαινά –όπου είχε περισσότερο κόσμο από την Αμαλιάδα–, επισήμανε με αφορμή την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου, πως «εμείς μιλάμε για το μέλλον και αφήνουμε τους άλλους να ασχολούνται με το παρελθόν και την Ελλάδα του 1981». Ο πρωθυπουργός στο ίδιο μοτίβο σημείωσε πως θα μιλάει διαρκώς για την Ελλάδα του 2023 και «για το πώς θα μειώσουμε φόρους, για το πώς θα μειώσουμε τις εισφορές και για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα βελτιώσουμε την υγεία, την παιδεία» και πρόσθεσε πως «εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το μέλλον, για το σχέδιό μας, για μια Ελλάδα ισχυρή, μια Ελλάδα παραγωγική, μια Ελλάδα η οποία θα προσελκύει ξένες επενδύσεις». Αυτός είναι, άλλωστε, ένας τομέας που στο Μαξίμου θεωρούν πως η Ν.Δ. έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως λέει κυβερνητικό στέλεχος στην «Κ», κατά κύριο λόγο «εστιάζει στο τι δεν έκανε η Ν.Δ., χωρίς όμως να μας λέει τι θα κάνει αυτός».

Στην ίδια λογική της διαχωριστικής γραμμής «παρελθόν – μέλλον» κινήθηκε ο πρωθυπουργός και στην ομιλία του στον Πύργο. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε πως στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «χρησιμοποιούσε τις ίδιες λέξεις, μέχρι και την ίδια εκφορά του λόγου με την περιβόητη ομιλία στη Θεσσαλονίκη το ’14, όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με έναν νόμο και με ένα άρθρο».

«Εμείς μιλάμε για το μέλλον και αφήνουμε τους άλλους να ασχολούνται με το παρελθόν και την Ελλάδα του 1981», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αντιπαραβολή δε, ο ίδιος έδωσε μεγάλη έμφαση στον δρόμο Πύργου – Πατρών, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής και τον οποίο η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει προχωρήσει. Το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός μίλησε στην Πάτρα όπου επανέλαβε τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έως τις εκλογές της 21ης Μαΐου περιλαμβάνει επισκέψεις και σε άλλες περιοχές, που είτε αποτελούν «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ είτε οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων ήταν το 2019 πολύ μικρότερες από τις πανελλαδικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αρτα, που παρά το «γαλάζιο» παρελθόν της, το 2019 έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 40% και τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 39%.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού βρίσκεται και το Ηράκλειο Κρήτης, ένας νομός όπου ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 βρέθηκε 13 μονάδες μπροστά. Για τη Ν.Δ. είναι επιτακτική ανάγκη η ψαλίδα να κλείσει, καθώς πρόκειται για τον τέταρτο μεγαλύτερο νομό της χώρας.

Τέλος, στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται και η Χαλκίδα, με την Εύβοια να αποτελεί μία ούτως ή άλλως δύσκολη περιοχή, που έγινε δυσκολότερη μετά τις πυρκαγιές του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή