Μάντζος: Η ΝΔ προκάλεσε πλήγμα στο Κράτος Δικαίου, η ΕΕ στέλνει τον λογαριασμό

Μάντζος: Η ΝΔ προκάλεσε πλήγμα στο Κράτος Δικαίου, η ΕΕ στέλνει τον λογαριασμό

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στέλνουν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον λογαριασμό για τα πλήγματα που προκάλεσε στο Κράτος Δικαίου, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψή του», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ημέρα της Ευρώπης σήμερα, και οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν τον λογαριασμό που στέλνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα πλήγματα που προκάλεσε στο Κράτος Δικαίου, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψή του», δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Μάντζος επικαλέστηκε την Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία «αποκαλύπτει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του ”επιτελικού παρακράτους”, την εργαλειοποίηση παρακολουθήσεων και παράνομων λογισμικών, για πολιτικά οφέλη, από την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας. Ακόμη και για την εξαγωγή των λογισμικών αυτών σε ανελεύθερες χώρες, παραβιάζοντας τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία», όπως ανέφερε.

Προσέθεσε ότι «στις συστάσεις της, μάλιστα, η επιτροπή PEGA αξιώνει από την Ελλάδα να καταργήσει όλες τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νομοθετικό πλαίσιο από το 2019 έως σήμερα, να αποκαταστήσει τις θεσμικές δικλίδες ασφαλείας των ατομικών ελευθεριών και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ».

«Όσα, δηλαδή, ζητούμε και διεκδικούμε κι εμείς με το πρόγραμμά μας και όσα καταψήφισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη χθεσινή ψηφοφορία.Όσα απαιτούν όλοι οι δημοκράτες πολίτες που δεν ανέχονται πλέον μια έκθετη κυβέρνηση να εκθέτει και τη χώρα μας διεθνώς. Για να αποκτήσει νόημα η σημερινή επέτειος», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή